SIMIC: NISAM TUZIO KOLEGE ZBOG UVREDE SLOBODANA MILOSEVICA

Izvor: B92

Petak, 20.10.2000.

23:04

Default images
Bivsi glavni i odgovorni urednik "Vecernjih novosti" Pero Simic odbacio je u petak tvrdnje da je svojevremeno tuzio cetvoro kolega zbog narusavanja ugleda i casti bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica, javlja Beta.

Na nedavnom predstavljanju rezultata monitoringa od 6. do 12. oktobra, koji su obavili Medija centar i agencija Stratedzik marketing, receno je da je Simic "covek koji je cetvoro svojih kolega svojevremeno tuzio zbog narusavanja ugleda i casti Milosevica, sada autor feljtona "Novosti" koji se objavljuje pod nazivom "Slom monarha sa Dedinja". Simic je u izjavi dostavljenoj agenciji Beta potvrdio da je 1998. godine, kao vrsilac duznosti generalnog direktora kompanije "Vecernjih novosti" tuzio cetvoro saradnika toga lista, ali je negirao da je tuzba bila pokrenuta zbog narusavanja ugleda Milosevica.

"Istina je da sam decembra 1998. godine...vodio disciplinski postupak protiv cetvoro saradnika i urednika "Novosti", ali ne zbog toga sto su se opirali Milosevcu, vec zbog toga sto su u jednom trenutku bili vulgarno aljkavi i nemarni na svojim radnim mestima", naveo je Simic. On je dodao da je "zbog te aljkavosti i nemarnosti" vest o cestitki bivseg predsednika SRJ Slobodana Milosevica pripadnicima Ratnog vazduhoplovstva i protivvazdusne obrane u "Evropskim novostima" objavljena pod naslovom "Pouzdani razbojnici", umesto "Pouzdani branioci".

"Slobodanu Milosevicu sam...jos 1985. godine u tirazu od preko 35.000 primeraka rekao da je zalutao u politiku i da put kojim zeli da nas vodi predstavlja stranputicu", precizirao je Simic, navevsi da jejos nekoliko puta kritikovao Milosevica u "Novostima".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: