Kostić ne želi da se preda

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.05.2004.

10:37

Default images

Vlasnik “MK komerca" Miodrag Kostić u nedelju se nije pojavio u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92.

Kostić je svoje nepojavljivanje obrazložio time što su mu prijatelji javili da neće imati šanse da uđe u studio jer su policajci u civilu raspoređeni na sve ulaze u zgradu B92.

Desetak policajaca u civilu u nedelju oko 19:00 se, bez ikakvog obrazloženja, pojavilo ispred zgrade B92, a pretpostavlja se da je to bilo zbog Kostića za kojim je 21. maja raspisana poternica zbog neodazivanja na poziv na razgovor u novosadskoj policiji.

U telefonskom razgovoru na početku "Utiska nedelje", Kostić je rekao da se nalazi blizu zgrade B92, ali da ne može da dođe zbog policije. “Moj jeplan da dobijem poziv onako kako se on i dobija, da on bude uručen ili meni, ili mom advokatu, ili članovima moje porodice i da ja mogu da dođem na redovno saslušanje, a ne da mi se uručuje dok sam na službenom putu, a  da ekspresno, u roku od dva sata, za mnom bude raspisana poternica kao da sam kriminalac”, kaže on.

Tokom “Utiska nedelje” javio se i načelnik Javne bezbednosti Srbije Miroslav Milošević koji je pročitao saopštenje MUP Srbije. On je naveo da su pripadnici SUP Novi Sad uručili dva poziva za razgovor s Kostićem. Prema Miloševićevim rečima, jedan poziv je uručen u sedištu “MK komerca”, a drugi Kostićevom advokatu. “U pozivu je navedeno da će lice biti privedeno ako se ne pojavi na saslušanju, a Kostić je trebalo da se javi na razgovor 21. maja u 9:00. Pošto se Kostić nije odazvao na poziv, a pošto postoje indicije da je napustio teritoriju Srbije, radnici SUP Novi Sad raspisali su poternicu za njim. Dodajem da ovo ministarstvo neće pristati ni na kakve pogodbe ili poravnanja, kada Kostić bude stupio na tle Srbije, dejstvovaće pravna država”, rekao je on.

Milošević nije želeo da komentariše pojavljivanje policajaca u civilu ispred zgrade B92, niti Kostićeve navode da se nalazi u zemlji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

59 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: