Dogovor koalicije za formiranje manjinske vlade

Izvor: B92

Utorak, 20.01.2004.

15:13

Default images

Radna grupa DSS-a, G17+ i koalicije SPO/NS završila je u uotrak uveče rad na programskom delu koalicionog sporazuma stranaka koje će učestvovati u manjinskoj vladi, izjavio je potpredsednik DSS-a Dragan Maršićanin. On je naveo da je urađena i skica sporazuma koje treba da potpišu te tri grupacije sa DS-om. Maršićanin je rekao i da će u sredu biti održan sastanak na kome će biti prezentiran program manjinske vlade, a na koji će biti pozvan i Dragoljub Mićunović. "To je dokument od punih 11 kucanih strana sa prilogom zakona koje treba doneti u prvoj godini rada Narodne skupštine, jedan detaljan, temeljan dokument, iz koga se vide strateški pravci kojima misli nova Vlada Republike Srbije da vodi zemlju. U tom koalicionom sporazumu su utvrđeni i osnovi zajedničkog delovanja na republičkom i saveznom nivou. Drugi sporazum, sporazum o podršci manjinskoj vladi predviđa uređivanje međusobnih odnosa ovih stranaka koje će učestvovati u izvršnoj vlasti i stranke koja će tu vladu podržati, i predlog uređenja odnosa na nivou Srbije i Crne Gore uključujći zajednički rad u parlamentu i u Savetu ministara", rekao je Maršićanin.

Na sastanku radne grupe, koji je trajao oko dva sata, učestvovali su potpredsednik DSS Dragan Maršićanin, potpredsednik G17 Plus Mlađan Dinkić i funkcioner Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije Bojan Dimitrijević. Maršićain je naveo da na sastanku nije bilo reči o kadrovskim rešenjima u novoj vladi. Na pitanje novinara da li je sastanku radne grupe prisustvovao i predsednik BK Bogoljub Karić, koji je viđen da izlazi iz sedišta DSS u Pariskoj ulici, Maršićanin je rekao da se Karić sastao sa liderom DSS Vojislavom Koštunicom, ali da nije prisustovao sastanku radne grupe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: