Utorak, 20.01.2004.

15:13

Dogovor koalicije za formiranje manjinske vlade

Izvor: B92

Dogovor koalicije za formiranje manjinske vlade IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

22 Komentari

Sortiraj po:

Aleksandar

pre 20 godina

Gospodo, samo vas slusam, pardon citam vase komentare. I nemogu da verujem koliko ste vi zagrizeni vasim simpatijama (DS, DSS...). Shvatate li vi da ako ne bude bila formirana bilo kakva demokratska vlada, nama svima u Srbiji preti posle novih izbora vracanje deset godina u nazad. Pa zbog cega smo se svi mi borila, da se tek tako lako vratimo unazad? Zato bih voleo da se gospoda iz DS i DSS malo ohlade i stave prst na celo. Ipak mislim da je bitnije da bude formiran budzet, da bude plata, nastavak reformi i da cistimo svi put za Evropu od ministarskih fotelja i obracunavanjima za vremena iz nas.

Deki 04

pre 20 godina

Karic,Kostunica,Labus,Dinkic,Vuk,Velja???
Wow!Kakvi likovi?!Svi na jednom mestu a jedan drugog ocima ne mogu da vide!
Srbijooo!

Mashan Stankovic - Beograd

pre 20 godina

DSS diktira sve sa 17%, G17+ se prodao, a SPO bi sve uradio za vlast.
Jos je tu i BK!
Ovo je klasicna ucena i ako DS pristane na ovo onda nema samopostovanja!

smesko

pre 20 godina

Neki kazu da je za DS bolje da ne udje u novu Vladu. Ne znam za njih, ali je za sve nas sasvim sigurno bolje da DS ne udje u novu Vladu. Dosta mi je vise da slusam kako se glasa iz drugih zemalja i kontinenata, kako se prebacuju milioni evra sa racuna na racune, dok je, recimo, plata asistenta na fakultetu mizerna, i cak cistacice u pojedinim firmama zaradjuju po 2 puta vise.
Pa taj isti DS je predlozio da podrzi manjinsku Vladu! Sta sad hoce?! Misle li ti ljudi ikada ono sto pricaju?! Ma sve ovo smo doziveli od njih vec xyz puta - kada su negirali korupciju, glasanje van Skupstine, da ce biti prevremenih izbora... a posle tog negiranja i sami sve to pricali. Evo, opet se ponavlja prica - govore jedno, pa posle nekog vremena (nekad duzeg, nekad kraceg) sasvim suprotno. Ko te ljude ozbiljno da shvati?! Ko sa njima da ide u koaliciju?! Ima li toliko ludih?!

dobrivoje

pre 20 godina

Zasto je ime G-dina Micunovica toliko puta pominjano povodom konsultacija sa DS?Da li je G-din Micunovic novi kandidat za predsednika DS ?Ko predstavlja sada u pregovorima DS?Cije je misljenje,konacno,bitno?

sajberkurajber

pre 20 godina

Postoji u Sremu lepa izreka za ovo sto radi DSS,a ona glasi:"kad je frka,ajde DJuka, a kad j..... DJuku ne zovete!"Kako neko moze da ocekuje podrsku za svoj projekat od nekog koga si neumereno pljuvao sve vreme?
Elem,sta ce Karic tamo? Osim MOJE MREZE izgleda da plete i NJIHOVU MREZU !!!

Micha

pre 20 godina

Jos samo da mediji objave sve potpisane dogovore, i one za republicki i za savezni nivo pa da znamo sta od koga da ocekujemo i kome da damo svoj glas na sledecim izborima. Ako DSS nastavi sa transparentnoscu i postepenim ispunjavanjem zadatih ciljeva eto im jos glasova na sledecim izborima.

Citaoci ovog sajta su umorni od komentara "drugova Bebinih propagandista" koji apriorno pljuju po svim realnim predlozima.Licno ih zalim jer nisu izasli sa svog usca i mitinga podrske, a vole da dele lekcije...Nadam se da ce i oni kad-tad odrasti.

noe

pre 20 godina

Interesantno. Vec je bilo reci o tome da kod BeKe dolaze svi nekim povodom, i da je izuzetak kada on ide nekome ovako "na noge". Pitam se, pitam, zasto bas sada BeKa ide kod VeKe. :))

igor

pre 20 godina

Opet DSS-ovci pristupaju principom politicke ucene, dokazujuci demagoski svoju zrtvu i neodgovornost protivnika. Nazalost to i tek kako pali kod naseg naroda. Zao mi je da gledam kako i poslednji trzaji razuma u ovoj zemlji bivaju porazeni.

Bosko

pre 20 godina

Evo,bas pre pola sata je na vestima objavljeno da su oba sporazuma usaglasena i da ce biti ponudjena DS-u na potpis.Da je deda Micun bio tu ne bi se usaglasili jos dva meseca to jest dva meseca bi nas sve u Srbiji zamajavali sa 5 razlicitih predloga sto rece Vuka Draskovic pre neki dan.Sada ce se videti da li je pobedila opcija Cede Jovanovica i Bebe Popovica ili je Boris Tadic morao da popusti i da prihvati kako "biznismeni" kazu.
DSS,G-17 plus i SPO-NS su posteno obavili svoj deo posla i ako DS ne prihvati kompletna odgovornost za neuspeh formiranja takozvane demokratske vlade ce biti na DS-u i drustvu oko njih.

Analiticar

pre 20 godina

Vrlo interesantan rasplet. Sada se nazalost pokazuje da je podrska Tadicu u DS-u bila vrlo plitka. Izjave koju daju Tadic, Micunovic i Zivkovic su vrlo razlicite i stvaraju konfuziju. Poslovicno konfuzni DSS izgleda kao organizovana masina naspram poslednjih postupaka DSa. Zalosno je sto ce rezultat svega ovoga mozda biti povratak Zivkovica i ozivljavanje Jovanovica u DS-u.

Sa druge strane, izgleda da ce se 3 grupacije dogovoriti oko manjinske vlade i brze nego sto se mislilo. DS-u ce biti ponudjeno ucesce u saveznoj vladi (Tadic i Micunovic) a ostali resori su vec podeljeni. Podrska vladi je gotovo sigurna (ako ne od DS-a onda od SPS-a koji ne sme sada na izbore) ali bice vrlo interesantno videti da li ce nova vlada da bude samo skup razlika ili ce se uspesno uhvatiti u kostac sa naraslim problemima. U svakom slucaju zelim im sve najbolje.

Voja Vankuver

pre 20 godina

Ha Ha, gospoda bi htela da dobiju podrsku DS e da bi imali alibi za propast koja je neminovna. DS ne treba ni da ulazi u tu vladu ni da joj daje podrsku.
A i zamislite sta su smislili:
1. Kostunica premijer (covek koji ne moze da odluci verovatno ni sta ce za dorucak a kamoli da donosi odluke na drzavnom nivou)
2. Vuk Draskovic ministar spoljnih poslova (setimo se samo njegovog nastupa na CNN u vreme dok je bio u kolu sa Slobodanom i pred bombardovanje)
3. Velja Ilic potpredsednik vlade za investicije (fabrika duvana u Cacku, autoput i ostali biseri istog lika...)
Bice tako zivi bili pa videli. Majko Srbijo sta si docekala. I kuku i lele!!!

sstef

pre 20 godina

Ako je ovo istina to lici na dosta fer ponudu, koja bi ukljucivanjem jos nekih mesta koja nisu u vladi ali jesu deo vlasti mogla da postane jos bolja. Mislim da je u interesu zemlje da umerene snage one koje su za kompromis odnesu prevagu u obe stranke DS i DSS. Ne cini mi se da je vreme da se DSS sveti DS-u za izbacivanje iz vlasti i sve one podmetacine koje su vrsene proteklih godinu-dve, ali mi se isto tako cini da bi DS morao biti svestan da je svojim ponasanjem ucinio sebe vrlo nepozeljnim kolicionim partnerom (poput radikala i SPS-a) i da svoje ambicije uskladi sa tim.

Boka

pre 20 godina

E, pa gospodo iz DS-a, sad stvarno vise nemate nikakvih izgovora da ne podrzite vladu. Imate papir crno na belo, imate podrsku svetske banke koja je pruzena DSS-u, imate strane organizacije (EU, UN, SAD) koje su za to i STA BRE VISE CEKATE!?!? Pomirite se da ste izgubili na izborima i sami ste krivi za to i prestanite da vise gubite nase vreme, kao gradjana Srbije. Nemamo mi vremena da slusamo vasa jadikovanja i kukanja. Ili nas podrzite, pa cete bar dobiti nesto (savezna ministarstva i predsednicko mesto i priliku), ili prepustite nove izbore Radikalima, pa necete imati ni to sto sad imate. Ajd sad, da vidimo ko je brz i sposoban. Kostunica koji je doneo nacrt sporazuma za dva dana ili DS koji kuka i zapomaze od muke i nemoci?

tomislav

pre 20 godina

Nisam siguran koliko ce nacionalne manjine da budu odusevljene time da DSS uzme to ministarstvo. A mislim da se ministarstvo ne zove tako vec "ministarstvo za ljudska i manjinska prava".

Vlaya

pre 20 godina

Jaooo, zivote... Postoji mnogo problema kod nas, a trenutno najgori je sto je tolika odgovornost na jednoj stranci kao DSS. Za vecinu gradjana (tako su i izabrali) je strasno da radikali/sloba ponovo dodju na vlast. Medjutim, to za DSS u sustini NIJE STRASNO niti je ikad bio problem, zato se tako i ponasaju. Cak i koalicija sa njima nije za njih lose resenje. Najstrasnije je sto moraju da saradjuju sa DS, to je ono sto njih boli. Kostunica je uvek imao panicni i fobicni strah od Djindjica i njegovog nacina delovanja i razmisljanja: odlucnost, pragmaticnost, odgovornost za to sto se radi. Ne znaci da DS i pokojni Djindjic rade i da su radili sve kako treba, daleko od toga. Ali sama ideja da se neka odluka donese i da se za to odgovara, to je nocna mora za Kostunicu. Radije i koncentraciona vlada, radije i svestan sukob sa DS i novi izbori, nego odgovornost. I tako terati do kraja, nije nikakav problem. Sujeta nasih politicara je veca od bilo cega drugog. Usput, nesto se pitam, kako zive ti drugari koji o nama odlucuju? Da li im kasne plate? Oni u poziciji/opoziciji mogu da teraju dokle hoce. Mi smo sve vise u opoziciji...

Zoran

pre 20 godina

Ipak se pristupilo sistemu uzmi ili ostavi. Mislim da sa ovakvim postupanjem i ponizavanjem politickog protivnika od koga se ocekuje podrska nema smisla a nece dobiti ni vecinu u skupstini.

Zole

pre 20 godina

Za DS je mnogo bolje da ne udje u Vladu. Ko god udje u vlast sa DSS, nakon toga je politicki mrtav. Idealno bi bilo da to bude SRS, pa da se i njih jednom za svagda oslobodimo. Ima jos sanse da se to dogodi, sada Kostunica ima opravdanje da uradi ono sto mu je na srcu...

Radica

pre 20 godina

E pa, gospodo, zaista ste pokazali za šta ste sve spremni (ne samo vi, nego i drugi sa vaše liste, DC,GSS..). Čestitam Čoviću koji se konačno izvukao iz vašeg kola, po cenu cenzusa. Vlast je strašna stvar, posebno kad se okusi na vaš način, pa je teško odreći je se.
Ovde, kao nigde u svetu, ni vlada, ni njeni ministri, ne padaju, a kamoli snose neku odgovornost, makar moralnu, ni zbog čega, pa čak ni zbog ubistva premijera.
Ne čini li vam se da bi takvo ponašanje trebalo promeniti, a kako drugačije, nego sa novim ljudima u Vladi Srbije.
Razmislite malo. Ili možda nbemate materijalnog interesa da razmišljate.
Ili se plašite onih koji stoje iza Čede.
Svaka čast Borisu na hrabrosti i iskrenosti.

Zole

pre 20 godina

Za DS je mnogo bolje da ne udje u Vladu. Ko god udje u vlast sa DSS, nakon toga je politicki mrtav. Idealno bi bilo da to bude SRS, pa da se i njih jednom za svagda oslobodimo. Ima jos sanse da se to dogodi, sada Kostunica ima opravdanje da uradi ono sto mu je na srcu...

Zoran

pre 20 godina

Ipak se pristupilo sistemu uzmi ili ostavi. Mislim da sa ovakvim postupanjem i ponizavanjem politickog protivnika od koga se ocekuje podrska nema smisla a nece dobiti ni vecinu u skupstini.

Radica

pre 20 godina

E pa, gospodo, zaista ste pokazali za šta ste sve spremni (ne samo vi, nego i drugi sa vaše liste, DC,GSS..). Čestitam Čoviću koji se konačno izvukao iz vašeg kola, po cenu cenzusa. Vlast je strašna stvar, posebno kad se okusi na vaš način, pa je teško odreći je se.
Ovde, kao nigde u svetu, ni vlada, ni njeni ministri, ne padaju, a kamoli snose neku odgovornost, makar moralnu, ni zbog čega, pa čak ni zbog ubistva premijera.
Ne čini li vam se da bi takvo ponašanje trebalo promeniti, a kako drugačije, nego sa novim ljudima u Vladi Srbije.
Razmislite malo. Ili možda nbemate materijalnog interesa da razmišljate.
Ili se plašite onih koji stoje iza Čede.
Svaka čast Borisu na hrabrosti i iskrenosti.

Vlaya

pre 20 godina

Jaooo, zivote... Postoji mnogo problema kod nas, a trenutno najgori je sto je tolika odgovornost na jednoj stranci kao DSS. Za vecinu gradjana (tako su i izabrali) je strasno da radikali/sloba ponovo dodju na vlast. Medjutim, to za DSS u sustini NIJE STRASNO niti je ikad bio problem, zato se tako i ponasaju. Cak i koalicija sa njima nije za njih lose resenje. Najstrasnije je sto moraju da saradjuju sa DS, to je ono sto njih boli. Kostunica je uvek imao panicni i fobicni strah od Djindjica i njegovog nacina delovanja i razmisljanja: odlucnost, pragmaticnost, odgovornost za to sto se radi. Ne znaci da DS i pokojni Djindjic rade i da su radili sve kako treba, daleko od toga. Ali sama ideja da se neka odluka donese i da se za to odgovara, to je nocna mora za Kostunicu. Radije i koncentraciona vlada, radije i svestan sukob sa DS i novi izbori, nego odgovornost. I tako terati do kraja, nije nikakav problem. Sujeta nasih politicara je veca od bilo cega drugog. Usput, nesto se pitam, kako zive ti drugari koji o nama odlucuju? Da li im kasne plate? Oni u poziciji/opoziciji mogu da teraju dokle hoce. Mi smo sve vise u opoziciji...

tomislav

pre 20 godina

Nisam siguran koliko ce nacionalne manjine da budu odusevljene time da DSS uzme to ministarstvo. A mislim da se ministarstvo ne zove tako vec "ministarstvo za ljudska i manjinska prava".

Boka

pre 20 godina

E, pa gospodo iz DS-a, sad stvarno vise nemate nikakvih izgovora da ne podrzite vladu. Imate papir crno na belo, imate podrsku svetske banke koja je pruzena DSS-u, imate strane organizacije (EU, UN, SAD) koje su za to i STA BRE VISE CEKATE!?!? Pomirite se da ste izgubili na izborima i sami ste krivi za to i prestanite da vise gubite nase vreme, kao gradjana Srbije. Nemamo mi vremena da slusamo vasa jadikovanja i kukanja. Ili nas podrzite, pa cete bar dobiti nesto (savezna ministarstva i predsednicko mesto i priliku), ili prepustite nove izbore Radikalima, pa necete imati ni to sto sad imate. Ajd sad, da vidimo ko je brz i sposoban. Kostunica koji je doneo nacrt sporazuma za dva dana ili DS koji kuka i zapomaze od muke i nemoci?

Voja Vankuver

pre 20 godina

Ha Ha, gospoda bi htela da dobiju podrsku DS e da bi imali alibi za propast koja je neminovna. DS ne treba ni da ulazi u tu vladu ni da joj daje podrsku.
A i zamislite sta su smislili:
1. Kostunica premijer (covek koji ne moze da odluci verovatno ni sta ce za dorucak a kamoli da donosi odluke na drzavnom nivou)
2. Vuk Draskovic ministar spoljnih poslova (setimo se samo njegovog nastupa na CNN u vreme dok je bio u kolu sa Slobodanom i pred bombardovanje)
3. Velja Ilic potpredsednik vlade za investicije (fabrika duvana u Cacku, autoput i ostali biseri istog lika...)
Bice tako zivi bili pa videli. Majko Srbijo sta si docekala. I kuku i lele!!!

sstef

pre 20 godina

Ako je ovo istina to lici na dosta fer ponudu, koja bi ukljucivanjem jos nekih mesta koja nisu u vladi ali jesu deo vlasti mogla da postane jos bolja. Mislim da je u interesu zemlje da umerene snage one koje su za kompromis odnesu prevagu u obe stranke DS i DSS. Ne cini mi se da je vreme da se DSS sveti DS-u za izbacivanje iz vlasti i sve one podmetacine koje su vrsene proteklih godinu-dve, ali mi se isto tako cini da bi DS morao biti svestan da je svojim ponasanjem ucinio sebe vrlo nepozeljnim kolicionim partnerom (poput radikala i SPS-a) i da svoje ambicije uskladi sa tim.

Bosko

pre 20 godina

Evo,bas pre pola sata je na vestima objavljeno da su oba sporazuma usaglasena i da ce biti ponudjena DS-u na potpis.Da je deda Micun bio tu ne bi se usaglasili jos dva meseca to jest dva meseca bi nas sve u Srbiji zamajavali sa 5 razlicitih predloga sto rece Vuka Draskovic pre neki dan.Sada ce se videti da li je pobedila opcija Cede Jovanovica i Bebe Popovica ili je Boris Tadic morao da popusti i da prihvati kako "biznismeni" kazu.
DSS,G-17 plus i SPO-NS su posteno obavili svoj deo posla i ako DS ne prihvati kompletna odgovornost za neuspeh formiranja takozvane demokratske vlade ce biti na DS-u i drustvu oko njih.

igor

pre 20 godina

Opet DSS-ovci pristupaju principom politicke ucene, dokazujuci demagoski svoju zrtvu i neodgovornost protivnika. Nazalost to i tek kako pali kod naseg naroda. Zao mi je da gledam kako i poslednji trzaji razuma u ovoj zemlji bivaju porazeni.

Analiticar

pre 20 godina

Vrlo interesantan rasplet. Sada se nazalost pokazuje da je podrska Tadicu u DS-u bila vrlo plitka. Izjave koju daju Tadic, Micunovic i Zivkovic su vrlo razlicite i stvaraju konfuziju. Poslovicno konfuzni DSS izgleda kao organizovana masina naspram poslednjih postupaka DSa. Zalosno je sto ce rezultat svega ovoga mozda biti povratak Zivkovica i ozivljavanje Jovanovica u DS-u.

Sa druge strane, izgleda da ce se 3 grupacije dogovoriti oko manjinske vlade i brze nego sto se mislilo. DS-u ce biti ponudjeno ucesce u saveznoj vladi (Tadic i Micunovic) a ostali resori su vec podeljeni. Podrska vladi je gotovo sigurna (ako ne od DS-a onda od SPS-a koji ne sme sada na izbore) ali bice vrlo interesantno videti da li ce nova vlada da bude samo skup razlika ili ce se uspesno uhvatiti u kostac sa naraslim problemima. U svakom slucaju zelim im sve najbolje.

noe

pre 20 godina

Interesantno. Vec je bilo reci o tome da kod BeKe dolaze svi nekim povodom, i da je izuzetak kada on ide nekome ovako "na noge". Pitam se, pitam, zasto bas sada BeKa ide kod VeKe. :))

Micha

pre 20 godina

Jos samo da mediji objave sve potpisane dogovore, i one za republicki i za savezni nivo pa da znamo sta od koga da ocekujemo i kome da damo svoj glas na sledecim izborima. Ako DSS nastavi sa transparentnoscu i postepenim ispunjavanjem zadatih ciljeva eto im jos glasova na sledecim izborima.

Citaoci ovog sajta su umorni od komentara "drugova Bebinih propagandista" koji apriorno pljuju po svim realnim predlozima.Licno ih zalim jer nisu izasli sa svog usca i mitinga podrske, a vole da dele lekcije...Nadam se da ce i oni kad-tad odrasti.

sajberkurajber

pre 20 godina

Postoji u Sremu lepa izreka za ovo sto radi DSS,a ona glasi:"kad je frka,ajde DJuka, a kad j..... DJuku ne zovete!"Kako neko moze da ocekuje podrsku za svoj projekat od nekog koga si neumereno pljuvao sve vreme?
Elem,sta ce Karic tamo? Osim MOJE MREZE izgleda da plete i NJIHOVU MREZU !!!

smesko

pre 20 godina

Neki kazu da je za DS bolje da ne udje u novu Vladu. Ne znam za njih, ali je za sve nas sasvim sigurno bolje da DS ne udje u novu Vladu. Dosta mi je vise da slusam kako se glasa iz drugih zemalja i kontinenata, kako se prebacuju milioni evra sa racuna na racune, dok je, recimo, plata asistenta na fakultetu mizerna, i cak cistacice u pojedinim firmama zaradjuju po 2 puta vise.
Pa taj isti DS je predlozio da podrzi manjinsku Vladu! Sta sad hoce?! Misle li ti ljudi ikada ono sto pricaju?! Ma sve ovo smo doziveli od njih vec xyz puta - kada su negirali korupciju, glasanje van Skupstine, da ce biti prevremenih izbora... a posle tog negiranja i sami sve to pricali. Evo, opet se ponavlja prica - govore jedno, pa posle nekog vremena (nekad duzeg, nekad kraceg) sasvim suprotno. Ko te ljude ozbiljno da shvati?! Ko sa njima da ide u koaliciju?! Ima li toliko ludih?!

dobrivoje

pre 20 godina

Zasto je ime G-dina Micunovica toliko puta pominjano povodom konsultacija sa DS?Da li je G-din Micunovic novi kandidat za predsednika DS ?Ko predstavlja sada u pregovorima DS?Cije je misljenje,konacno,bitno?

Deki 04

pre 20 godina

Karic,Kostunica,Labus,Dinkic,Vuk,Velja???
Wow!Kakvi likovi?!Svi na jednom mestu a jedan drugog ocima ne mogu da vide!
Srbijooo!

Mashan Stankovic - Beograd

pre 20 godina

DSS diktira sve sa 17%, G17+ se prodao, a SPO bi sve uradio za vlast.
Jos je tu i BK!
Ovo je klasicna ucena i ako DS pristane na ovo onda nema samopostovanja!

Aleksandar

pre 20 godina

Gospodo, samo vas slusam, pardon citam vase komentare. I nemogu da verujem koliko ste vi zagrizeni vasim simpatijama (DS, DSS...). Shvatate li vi da ako ne bude bila formirana bilo kakva demokratska vlada, nama svima u Srbiji preti posle novih izbora vracanje deset godina u nazad. Pa zbog cega smo se svi mi borila, da se tek tako lako vratimo unazad? Zato bih voleo da se gospoda iz DS i DSS malo ohlade i stave prst na celo. Ipak mislim da je bitnije da bude formiran budzet, da bude plata, nastavak reformi i da cistimo svi put za Evropu od ministarskih fotelja i obracunavanjima za vremena iz nas.

Zole

pre 20 godina

Za DS je mnogo bolje da ne udje u Vladu. Ko god udje u vlast sa DSS, nakon toga je politicki mrtav. Idealno bi bilo da to bude SRS, pa da se i njih jednom za svagda oslobodimo. Ima jos sanse da se to dogodi, sada Kostunica ima opravdanje da uradi ono sto mu je na srcu...

Zoran

pre 20 godina

Ipak se pristupilo sistemu uzmi ili ostavi. Mislim da sa ovakvim postupanjem i ponizavanjem politickog protivnika od koga se ocekuje podrska nema smisla a nece dobiti ni vecinu u skupstini.

Radica

pre 20 godina

E pa, gospodo, zaista ste pokazali za šta ste sve spremni (ne samo vi, nego i drugi sa vaše liste, DC,GSS..). Čestitam Čoviću koji se konačno izvukao iz vašeg kola, po cenu cenzusa. Vlast je strašna stvar, posebno kad se okusi na vaš način, pa je teško odreći je se.
Ovde, kao nigde u svetu, ni vlada, ni njeni ministri, ne padaju, a kamoli snose neku odgovornost, makar moralnu, ni zbog čega, pa čak ni zbog ubistva premijera.
Ne čini li vam se da bi takvo ponašanje trebalo promeniti, a kako drugačije, nego sa novim ljudima u Vladi Srbije.
Razmislite malo. Ili možda nbemate materijalnog interesa da razmišljate.
Ili se plašite onih koji stoje iza Čede.
Svaka čast Borisu na hrabrosti i iskrenosti.

Vlaya

pre 20 godina

Jaooo, zivote... Postoji mnogo problema kod nas, a trenutno najgori je sto je tolika odgovornost na jednoj stranci kao DSS. Za vecinu gradjana (tako su i izabrali) je strasno da radikali/sloba ponovo dodju na vlast. Medjutim, to za DSS u sustini NIJE STRASNO niti je ikad bio problem, zato se tako i ponasaju. Cak i koalicija sa njima nije za njih lose resenje. Najstrasnije je sto moraju da saradjuju sa DS, to je ono sto njih boli. Kostunica je uvek imao panicni i fobicni strah od Djindjica i njegovog nacina delovanja i razmisljanja: odlucnost, pragmaticnost, odgovornost za to sto se radi. Ne znaci da DS i pokojni Djindjic rade i da su radili sve kako treba, daleko od toga. Ali sama ideja da se neka odluka donese i da se za to odgovara, to je nocna mora za Kostunicu. Radije i koncentraciona vlada, radije i svestan sukob sa DS i novi izbori, nego odgovornost. I tako terati do kraja, nije nikakav problem. Sujeta nasih politicara je veca od bilo cega drugog. Usput, nesto se pitam, kako zive ti drugari koji o nama odlucuju? Da li im kasne plate? Oni u poziciji/opoziciji mogu da teraju dokle hoce. Mi smo sve vise u opoziciji...

tomislav

pre 20 godina

Nisam siguran koliko ce nacionalne manjine da budu odusevljene time da DSS uzme to ministarstvo. A mislim da se ministarstvo ne zove tako vec "ministarstvo za ljudska i manjinska prava".

Boka

pre 20 godina

E, pa gospodo iz DS-a, sad stvarno vise nemate nikakvih izgovora da ne podrzite vladu. Imate papir crno na belo, imate podrsku svetske banke koja je pruzena DSS-u, imate strane organizacije (EU, UN, SAD) koje su za to i STA BRE VISE CEKATE!?!? Pomirite se da ste izgubili na izborima i sami ste krivi za to i prestanite da vise gubite nase vreme, kao gradjana Srbije. Nemamo mi vremena da slusamo vasa jadikovanja i kukanja. Ili nas podrzite, pa cete bar dobiti nesto (savezna ministarstva i predsednicko mesto i priliku), ili prepustite nove izbore Radikalima, pa necete imati ni to sto sad imate. Ajd sad, da vidimo ko je brz i sposoban. Kostunica koji je doneo nacrt sporazuma za dva dana ili DS koji kuka i zapomaze od muke i nemoci?

Voja Vankuver

pre 20 godina

Ha Ha, gospoda bi htela da dobiju podrsku DS e da bi imali alibi za propast koja je neminovna. DS ne treba ni da ulazi u tu vladu ni da joj daje podrsku.
A i zamislite sta su smislili:
1. Kostunica premijer (covek koji ne moze da odluci verovatno ni sta ce za dorucak a kamoli da donosi odluke na drzavnom nivou)
2. Vuk Draskovic ministar spoljnih poslova (setimo se samo njegovog nastupa na CNN u vreme dok je bio u kolu sa Slobodanom i pred bombardovanje)
3. Velja Ilic potpredsednik vlade za investicije (fabrika duvana u Cacku, autoput i ostali biseri istog lika...)
Bice tako zivi bili pa videli. Majko Srbijo sta si docekala. I kuku i lele!!!

sstef

pre 20 godina

Ako je ovo istina to lici na dosta fer ponudu, koja bi ukljucivanjem jos nekih mesta koja nisu u vladi ali jesu deo vlasti mogla da postane jos bolja. Mislim da je u interesu zemlje da umerene snage one koje su za kompromis odnesu prevagu u obe stranke DS i DSS. Ne cini mi se da je vreme da se DSS sveti DS-u za izbacivanje iz vlasti i sve one podmetacine koje su vrsene proteklih godinu-dve, ali mi se isto tako cini da bi DS morao biti svestan da je svojim ponasanjem ucinio sebe vrlo nepozeljnim kolicionim partnerom (poput radikala i SPS-a) i da svoje ambicije uskladi sa tim.

Bosko

pre 20 godina

Evo,bas pre pola sata je na vestima objavljeno da su oba sporazuma usaglasena i da ce biti ponudjena DS-u na potpis.Da je deda Micun bio tu ne bi se usaglasili jos dva meseca to jest dva meseca bi nas sve u Srbiji zamajavali sa 5 razlicitih predloga sto rece Vuka Draskovic pre neki dan.Sada ce se videti da li je pobedila opcija Cede Jovanovica i Bebe Popovica ili je Boris Tadic morao da popusti i da prihvati kako "biznismeni" kazu.
DSS,G-17 plus i SPO-NS su posteno obavili svoj deo posla i ako DS ne prihvati kompletna odgovornost za neuspeh formiranja takozvane demokratske vlade ce biti na DS-u i drustvu oko njih.

igor

pre 20 godina

Opet DSS-ovci pristupaju principom politicke ucene, dokazujuci demagoski svoju zrtvu i neodgovornost protivnika. Nazalost to i tek kako pali kod naseg naroda. Zao mi je da gledam kako i poslednji trzaji razuma u ovoj zemlji bivaju porazeni.

Analiticar

pre 20 godina

Vrlo interesantan rasplet. Sada se nazalost pokazuje da je podrska Tadicu u DS-u bila vrlo plitka. Izjave koju daju Tadic, Micunovic i Zivkovic su vrlo razlicite i stvaraju konfuziju. Poslovicno konfuzni DSS izgleda kao organizovana masina naspram poslednjih postupaka DSa. Zalosno je sto ce rezultat svega ovoga mozda biti povratak Zivkovica i ozivljavanje Jovanovica u DS-u.

Sa druge strane, izgleda da ce se 3 grupacije dogovoriti oko manjinske vlade i brze nego sto se mislilo. DS-u ce biti ponudjeno ucesce u saveznoj vladi (Tadic i Micunovic) a ostali resori su vec podeljeni. Podrska vladi je gotovo sigurna (ako ne od DS-a onda od SPS-a koji ne sme sada na izbore) ali bice vrlo interesantno videti da li ce nova vlada da bude samo skup razlika ili ce se uspesno uhvatiti u kostac sa naraslim problemima. U svakom slucaju zelim im sve najbolje.

noe

pre 20 godina

Interesantno. Vec je bilo reci o tome da kod BeKe dolaze svi nekim povodom, i da je izuzetak kada on ide nekome ovako "na noge". Pitam se, pitam, zasto bas sada BeKa ide kod VeKe. :))

Micha

pre 20 godina

Jos samo da mediji objave sve potpisane dogovore, i one za republicki i za savezni nivo pa da znamo sta od koga da ocekujemo i kome da damo svoj glas na sledecim izborima. Ako DSS nastavi sa transparentnoscu i postepenim ispunjavanjem zadatih ciljeva eto im jos glasova na sledecim izborima.

Citaoci ovog sajta su umorni od komentara "drugova Bebinih propagandista" koji apriorno pljuju po svim realnim predlozima.Licno ih zalim jer nisu izasli sa svog usca i mitinga podrske, a vole da dele lekcije...Nadam se da ce i oni kad-tad odrasti.

sajberkurajber

pre 20 godina

Postoji u Sremu lepa izreka za ovo sto radi DSS,a ona glasi:"kad je frka,ajde DJuka, a kad j..... DJuku ne zovete!"Kako neko moze da ocekuje podrsku za svoj projekat od nekog koga si neumereno pljuvao sve vreme?
Elem,sta ce Karic tamo? Osim MOJE MREZE izgleda da plete i NJIHOVU MREZU !!!

smesko

pre 20 godina

Neki kazu da je za DS bolje da ne udje u novu Vladu. Ne znam za njih, ali je za sve nas sasvim sigurno bolje da DS ne udje u novu Vladu. Dosta mi je vise da slusam kako se glasa iz drugih zemalja i kontinenata, kako se prebacuju milioni evra sa racuna na racune, dok je, recimo, plata asistenta na fakultetu mizerna, i cak cistacice u pojedinim firmama zaradjuju po 2 puta vise.
Pa taj isti DS je predlozio da podrzi manjinsku Vladu! Sta sad hoce?! Misle li ti ljudi ikada ono sto pricaju?! Ma sve ovo smo doziveli od njih vec xyz puta - kada su negirali korupciju, glasanje van Skupstine, da ce biti prevremenih izbora... a posle tog negiranja i sami sve to pricali. Evo, opet se ponavlja prica - govore jedno, pa posle nekog vremena (nekad duzeg, nekad kraceg) sasvim suprotno. Ko te ljude ozbiljno da shvati?! Ko sa njima da ide u koaliciju?! Ima li toliko ludih?!

dobrivoje

pre 20 godina

Zasto je ime G-dina Micunovica toliko puta pominjano povodom konsultacija sa DS?Da li je G-din Micunovic novi kandidat za predsednika DS ?Ko predstavlja sada u pregovorima DS?Cije je misljenje,konacno,bitno?

Deki 04

pre 20 godina

Karic,Kostunica,Labus,Dinkic,Vuk,Velja???
Wow!Kakvi likovi?!Svi na jednom mestu a jedan drugog ocima ne mogu da vide!
Srbijooo!

Mashan Stankovic - Beograd

pre 20 godina

DSS diktira sve sa 17%, G17+ se prodao, a SPO bi sve uradio za vlast.
Jos je tu i BK!
Ovo je klasicna ucena i ako DS pristane na ovo onda nema samopostovanja!

Aleksandar

pre 20 godina

Gospodo, samo vas slusam, pardon citam vase komentare. I nemogu da verujem koliko ste vi zagrizeni vasim simpatijama (DS, DSS...). Shvatate li vi da ako ne bude bila formirana bilo kakva demokratska vlada, nama svima u Srbiji preti posle novih izbora vracanje deset godina u nazad. Pa zbog cega smo se svi mi borila, da se tek tako lako vratimo unazad? Zato bih voleo da se gospoda iz DS i DSS malo ohlade i stave prst na celo. Ipak mislim da je bitnije da bude formiran budzet, da bude plata, nastavak reformi i da cistimo svi put za Evropu od ministarskih fotelja i obracunavanjima za vremena iz nas.