Radosavljević: Ustavni sud priprema napad G17 na vladu

Izvor: B92, FoNet

Četvrtak, 09.10.2003.

14:24

Default images

Portparol Demokratske stranke Aleksandar Radosavljević izjavio je u četvrtak da odluka Ustavnog suda Srbije da mandati pripadaju poslanicima, predstavlja pripremu G17 plus za napad na Vladu Srbije. "Sada je jasna pozadina odluke Ustavnog suda Srbije, na čijem čelu se nalazi bivši poslanički kandidat Socijalističke partije Srbije i član G17 Slobodan Vučetić. Kada je ta odluka doneta svi su iz opozicije govorili da ta odluka odgovara DOS, a DOS od tada nije preuzeo nijednog jedinog poslanika opozicije", navodi se u pisanoj izjavi Radosavljevića dostavljenoj FoNetu.

Radosavljević ističe da je Demokratska stranka bila u pravu, kada je početkom septembra tvrdila da "Mlađan Dinkić i G17 troše stotine hiljada evra, pokušavajući da kupe poslanike i sruše vladu". On podseća da je tada rekao da je Dinkićev "poverljiv čovek Saša Vitošević kontaktirao 21 poslanika DS i tražio od njih da kažu da nisu glasali za guvernera Narodne banke Srbije Kori Udovički i da ruše vladu". "Zauzvrat im je nudio od 50 do 100 evra u kešu ili kredite za stan iste onakve kakav je njemu (Vitoševiću) obezbedio Dinkić. Imamo izjave naših poslanika, a znamo da je isti čovek zvao i neke poslanike van DOS", navodi Radosavljević.

Radosavljević kaže da je posle svega ovoga jasna pozadina odluke USS, i ističe da je DS uverena "da ovaj Dinkićev marifetluk neće uspeti". "U Srbiji vladu biraju birači, a ne Dinkićev novac uzet od poslova sa Narodnom bankom ili možda od Hašima Tačija, čije zahteve za nezavisnošću Kosova Dinkić u Srbiji zastupa", tvrdi Radosavljević. On je optužio predsednika G17 plus Miroljuba Labusa, da će 15. oktobra, dan posle početka dijaloga između Beograda i Prištine, govoriti na tribini austrijske desničarske stranke, koja se zalaže za nezavisnost Kosova i koja Labusa danima najavljuje kao čoveka koji će podići ustanak u Srbiji.

Potpredsednik G17 plus Mlađan Dinkić smatra da takve izjave odslikavaju nervozu funkcionera Demokratske stranke: "Ta nervoza se ispoljava zaista više nego nesuvislo i jučerašnjom izjavom g. Živkovića koji sada pominje i Tačija. To toliko podseća na Miloševićevu retoriku u doba njegove najveće panike, kada je gubio vlast, kada je na svakom ćošku video domaće izdajnike i neprijatelje tako da niko ko bi hteo u G17 plus da dođe zbog bilo kakvog interesa ne bi bio primljen, a kamoli da mi nekom drugom nudimo bilo šta za to".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: