Korać: Montgomeri ne može da traži smenu Popovića

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.06.2003.

09:01

Default images

Potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać izjavio je, komentarišući tužbe koje je zbog klevete protiv pojedinih medija podneo šef Vladinog Biroa za informisanje Vladimir Popović, da je "Popović tužio privatno", ali da bi "ljudi na javnim položajima trebalo da izbegavaju podnošenje tužbe protiv novinara, jer su klevete rizik bavljenja politikom". "Činjenica je da ga neki mediji pretvaraju u glavnu političku ličnost u Srbiji, što ne odgovara stvarnosti. Mnogi političari koji se udvaraju novinarima napadajući Popovića privatno misle isto što i on i još i gore o tim medijima", dodao je Korać.

Na pitanje o izjavi ambasadora SAD u Srbiji i Crnoj Gori Vilijama Montgomerija, da je obavešten o tome da je Popović stajao iza kampanje protiv B92 na televiziji "Pink", Korać je rekao da takvo angažovanje "nije u užem opisu radnog mesta jednog ambasadora". "Kako vama izgleda vest: 'Ambasador SCG posetio je Buša i zahtevao da smeni njegovog portparola za štampu jer se on loše ponaša prema novinarima'?", rekao je Korać.

Korać je izjavio da će izveštaj o eventualnoj odgovornosti za propuste u obezbeđenju ubijenog premijera Zorana Đinđića biti predstavljen javnosti sredinom avgusta.

Kompletan intervju možete pročitati u Pregledu štampe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: