Subota, 27.04.2019.

12:59

Slovenci protestuju zbog migranata, traže bolju zaštitu granica

Oko 400 Slovenaca okupilo se u znak protesta tražeći bolju zaštitu granica i odbacujući ideju da njihova zajednica bude centar za procesuiranje migranata.

Izvor: Tanjug

Slovenci protestuju zbog migranata, traže bolju zaštitu granica
Foto: EPA/GYORGY VARGA HUNGARY OUT

Meštani iz pograničnih područja koji žive u blizini graničnog prelaza Jelšane, ka Hrvatskoj, svakodnevno se suočavaju sa ilegalnim migracijama, koje često prate zagadenja prirodne okoline, provale, kao i oštećenja imovine, izjavio je jedan od demonstranata, Ivan Cegnar, prenela je STA.

On je rekao da građani traže da država zaštiti Šengensku granicu u skladu sa zakonom, i obavezama koje je Slovenija prihvatila, kada se priključila Šengenskoj zoni.

Kako se navodi, područje Jelšana nije glavna ulazna tačka za migrante, ali su probleme lokalnih stanovnika pogoršali planovi za vanredne situacije, koji u slučaju porasta broja migranata uključuju korišćenje zgrada u blizini graničnog prelaza kao centra za procesuiranje migranata.

U celoj zemlji registrovano je 1.639 pokušaja nezakonitog prelaska granice, što je povećanje od skoro 150 posto u odnosu na prethodnu godinu, podseća STA.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: