Subota, 15.06.2002.

19:00

SOCIJALDEMOKRATIJA TUZI SKUPSTINU SRBIJE

Izvor: B92

Default images
Portparol Socijaldemokratije Nemanja Simeunovic izjavio je u subotu FoNetu da ce ta stranka u ponedeljak Okruznom sudu u Beogradu podneti tuzbu protiv "odgovornih organa i lica Skupstine Srbije, koji su onemogucili Socijaldemokratiju da ostvari svoje pravo na koriscenje poslanickih mandata". ""Administrativni odbor i Skupstina su vise puta ignorisali nas zahtev za poslanickim mandatima na koje imamo pravo, tako da cemo zatraziti odgovornost organa i lica Skupstini koja su odgovorna za takav postupak prema nama", rekao je Simeunovic. Prema njegovim recima, istodobno ce uslediti i tuzba protiv odgovornih u Vecu gradjana Savezne Skupstine, zbog nepostovanja zahteva stranke da dobije dva sporna mandata koja trenutno popunjavaju clanovi Socijaldemokratske partije Bora Kuzmanovic i Slobodan Orlic. "O svim ovim slucajevima dostavicemo kompletnu dokumentaciju Republickoj izbornoj komisiji, misiji OEBS i Ustavnom sudu Srbije odmah posto bude konstituisan", naglasio je Simeunovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: