Utorak, 12.04.2022.

10:35

Bil Klinton je priznao: "Da"

Bivši američki predsednik Bil Klinton priznao je u članku objavljenom u američkim medijima da se NATO proširio uprkos protivljenju Rusije.

Izvor: B92

Bil Klinton je priznao:
EPA-EFE ANDREW GOMBERT

"Moja politika je bila da radim u najboljem interesu, šireći NATO kako bi se savez spremio za najgori scenario. Da, NATO se proširio uprkos protivljenju Rusije, ali to proširenje je mnogo više od odnosa SAD–Rusija", rekao je Klinton u tom članku, napominjući da je on Rusiji ostavio otvorena vrata za članstvo.

S druge strane, zvanična Moskva smatra da su ta vrata zatvorena, odnosno da su postupci Zapada i SAD pogotovo trajno onemogućili saradnju Rusije sa Severnoatlantskim savezom.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov izjavio je da sa sigurnošću zna da je američka strana konstantno ponavljala da je rusko članstvo u NATO nemoguće. "Defakto, rečeno nam je da su ta vrata zatvorena jer je takvo nešto suštinski nemoguće", ocenio je Peskov, a prenosi Raša tudej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: