Subota, 07.07.2018.

20:28

Evakuacija u Aranđelovcu, izvučeni i automobili FOTO

Sve osobe, koje su evakuisane iz svojih domova i vozila posle snažnog nevremena koje je prošle noći pogodilo Aranđelovac zbrinute su na bezbednom mestu.

Izvor: Tanjug

Evakuacija u Aranđelovcu, izvučeni i automobili FOTO
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ

Iz vode je izvučeno i nekoliko automobila.

Kako je rečeno Tanjugu u Vatrogasnoj jedinici Aranđelovac, prošle noći pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Sektora za vanredne situacije, su više puta intervenisale i tom prilikom je pet osoba evakuisano iz putničkih vozila, kao i majka sa dvoje dece iz stambene zgrade.

Crpljenje vode vršeno je oko 15 puta na najkritičnijim mestima, u ulicama Kneza Miloša, Kralja Aleksandra i Kralja Petra Prvog, a urađena je i intervencija u parku Bukovičke banje, gde je voda dostizala visinu nešto malo manje od metra.

U toku dana je situacija vraćena u normalno stanje, snabdevanje vodom je normalizovano, a najveći problem su pravili šut i mulj, koji su nanešeni.

U Aranđelovcu se tokom noći očekuju nove padavine, kao i u ponedeljak popodne, s tim da prema najavama meteorologa one ne bi trebalo da budu istog intenziteta kao prethodne.

Prošle noći u Aranđelovcu je palo 77 litara kiše na jedan kvadratni metar, usled čega je došlo do izlivanja vode iz kanalizacionih cevi i tom prilikom poplavljeni su podrumski prostori stambenih kuća i zgrada.

Rano jutros je u toj opštini proglašena vanredna situacija.
Foto: Tanjug/Filip Krainèaniæ
“Svi timovi Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova su na terenu i u pripravnosti.Kao što je Republički hidrometeorološki zavod i najavio u toku protekle noći došlo je do obilnih padavina na teritoriji Republike Srbije. Najviše problema bilo je u Aranđelovcu, gde je tokom protekle noći evakuisano pet osoba, dok je u ostalim mestima bilo oštećenja infrastrukture, odnosno puteva, mostova i prilaznih saobraćajnica”, izjavio je Predrag Marić, načelnik Sektora za vanredne situacije MUP.

On je istakao da nije bilo povređenih, kao i da u ovom trenutku nema ugroženih ljudi.

“Vanredna situacija je trenutno na snazi na teritoriji jednog grada, odnosno Čačka, i devet opština. Pripadnici Sektora za vanredne situacije, zajedno sa timovima civilne zastite su na terenu i pratićemo situaciju u toku noći, kako bi po potrebi odmah delovali”, zaključio je Marić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: