Sreda, 06.11.2019.

09:47

Odgovor na napad na pograničnu policiju u Tadžikistanu - 17 mrtvih

Pripadnici pogranične policije u Tadžikistanu ubili su 15 osoba koje su ih rano jutros napale nedaleko od granice sa Uzbekistanom.

Izvor: Beta, Beta/AFP

Odgovor na napad na pograničnu policiju u Tadžikistanu - 17 mrtvih

Informaciju je prenelo Ministarstvo unutrašnjih poslova, dodajući da su u akciji poginula i dva pripadnika snaga bezbednosti.

Naoružani napadači su napali policijski jedinicu oko 3.30 po lokalnom vremenu u blizini granice i oko 50 kilometara od glavnog grada Tadžikistana, Dušanbea. Policajci su odgovorili na napad, pri čemu su dvojica izgubila život.

"Svi ubijeni napadači na pogranične snage u Tadžikistanu pripadnici su Islamske države", saopštile su potom vlasti te centralnoazijske zemlje koja je često na meti džihadista.

Napadači su ilegalno iz Avganistana ušli u Tadžikistan uoči napada, koji su izveli nedaleko od granice sa Uzbekistanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: