Četvrtak, 05.12.2019.

09:27

Uhapšeno devet terorista u Rusiji

Okružni sud u Moskvi izdao je danas nalog za hapšenje devet osoba iz Zajednice nezavisnih država, osumnjičenih da su povezani sa terorističkom grupom.

Izvor: Tanjug

Uhapšeno devet terorista u Rusiji
EPA-EFE Sascha Steinbach

Oni se sumnjiče da su širili ideologiju terorističke organizacije na teritoriji Rusije sa ciljem podsticanja na pobunu, kao i da su regrutovali lokalne muslimane i migrante koji rade u Rusiji, prenosi Tass.

Uhapšeno je osam muškaraca i jedna žena i njima preti zatvorska kazna u trajanju od 10 do 20 godina.

U pres službi suda potvrđeno je da je uhapšeno devet osoba, članova međunarodne terorističke grupe Hizb ut-Tahrir.

Ranije je saopšteno da su ruske Savezne bezbednosne snage zajedno sa Ministarstvom unutrašnjih poslova uhapsili dvojicu vodja i sedam aktivnih članova grupe Hizb ut-Tahrir u Moskvi i u gradu Čeljabinsk na Uralu, kao i da je među uhapšenima bilo državljana Rusije i centralnoazijskih zemalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: