Sreda, 04.12.2019.

14:11

Dodik: Srpska neće dati saglasnost za članstvo u NATO

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je u Ljubljani da u BiH nema konsenzusa u vezi s članstvom u NATO-u.

Izvor: Tanjug

Dodik: Srpska neće dati saglasnost za članstvo u NATO
EPA-EFE/Stephanie Lecocq

Dodik je istakao da Republika Srpska ostaje pri stavu o vojnoj neutralnosti.

"Mi u Republici Srpskoj ne možemo da damo saglasnost za članstvo u taj vojni savez, pre svega, zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom čije će strašne posledice osećati ne samo današnje generacije nego i mnoge posle nas", isakao je Dodik u razgovoru članova Predsedništva BiH sa slovenačkim parlamentarcima.

On je ukazao i da je migrantska kriza veoma teško unutrašnjo-političko pitanje u BiH, prenela je RTRS.

"Mi u Republici Srpskoj nećemo da otvorimo stacionare za migrante. To pitanje treba rešavati u Grčkoj i Bugarskoj koje su u EU i preko kojih nama dolaze migranti. Mi nemamo ni uslova niti želimo da se oni zadržavaju u BiH", rekao je Dodik.

Članovi Predsedništva BiH brave danas i sutra u zvaničnoj poseti Sloveniji.

Srpski član Predsedništva BiH će po podne posetiti crkvu Svetih Ćirila i Metodija u Ljubljani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: