Predškolsko za romsku decu

Misija OEBS u Srbiji je saopštila da je 81 romsko dete iz naselja "Gazela" završilo četvoromesečni program predškolske pripreme.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.07.2008.

11:47

Default images

Program predškolske pripreme obuhvatio je romsku decu, uzrasta između šest i 12 godina, koja su ostala van obrazovnog sistema, navodi se u saopštenju misije Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Srbiji. Vršilac dužnosti šefa Misije OEBS Entoni Pahigijan je rekao da je sada potrebno pronaći osnovnu školu u koju će ova deca biti upisana.

On je dodao da gradske vlasti tek treba da pomognu roditeljima oko izbora škole.

"Vlasti moraju da garantuju da će sva deca imati pristup obrazovanju. Mi ćemo blisko sarađivati sa njima, kao i sa predstavnicima romske zajednice, kako bismo obezbedili ova prava", rekao je Pahigijan.

Koordinacioni centar za inkluziju Roma Grada Beograda inicirao program predškolskog obrazovanja, a podržali su ga gradski Sekretarijat za socijalnu i dečiju zaštitu, Misija OEBS u Srbiji, Vlada Španije i Evropska agencija za rekonstrukciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: