Ruski specijalisti kod Jočića

Ekipa ruskih specijalista stigla kao pomoć u radu lekarskom konzilijumu koji leči ministra unutrašnjih poslova Draganu Jočiću.

Izvor: B92, Beta

Nedelja, 27.01.2008.

10:12

Default images

Rusku lekarsku ekipu predvodi poznati neurohirurg Aleksandar Potapov iz instituta Burdenko u Moskvi, a u njegovom timu se nalaze specijalisti iz razlicitih oblasti medicine. Stanje zdravlja ministra Jočića, koji je povređen u saobraćajnom udesu u petak kasno uveče, i dalje je teško.

Prema izjavama objavljenim u dnevniku Blic, lekari iz ortopedske klinike "Banjica", gde je Jočić operisan u subotu rano ujutro, kažu da je on povredio vratni deo kičme, posebno peti pršljen. Pored povreda vratnog pršljena, Jočić je zadobio i prelom karlice, ključne kosti i nekoliko rebara koja su povredila pluća.

Po prijemu u bolnicu, u koju je prebačen helikopterom u svesnom stanju, Jočić se žalio na oduzetost jedne ruke i noge.

Prema pisanju Blica, lekari ocenjuju da pred njim predstoji "dug i težak oporavak ".

Vozač ministra Marko Damnjanović oporavlja se i van je životne opasnosti. On je u udesu slomio ruku i operisan je u Urgentnom centru u Beogradu.

Ministra Dragana Jočića juče su u bolnici posetili predsednik Srbije Boris Tadić i premijer Vojislav Koštunica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: