Štrajk u mlekari Pančevo

Radnici mlekare Pančevo obustavili proizvodnju i stupili u generalni štrajk zbog neisplaćenih zarada, doprinosa i otpremnina.

Izvor: B92

Utorak, 27.02.2007.

18:13

Default images

Kako je rekao predsednik Sindikata mlekare Boško Antevski, od jutros su znatno smanjene isporuke mleka i mlečnih proizvoda, pa su ih dobili samo dečji vrtići u gradu i restoran Rafinerije nafte Pančevo.

Slovenačka firma Solventa, koja je kupila mlekaru pre dve godine, duguje radnicima oko 25 miliona dinara za doprinose za sedam meseci prošle godine, plate za poslednja četiri meseca i otpremnine, dodao je on. "Štrajk je bio neminovan jer nam vlasnik duguje veliki novac. Nastavićemo protest do ispunjenja zahteva", izjavio je Antevski.

Vršilac dužnosti direktora preduzeća Radivoj Đurić rekao je da je
vlasnik Solvente Branko Korbara obećao da će sva dugovanja biti uplaćena možda i danas. "Očigledno je došlo do nekih teškoća u transferu novca, ali očekujemo da će to biti danas gotovo jer su radnici bili strpljivi i ispunićemo njihove zahteve", rekao je Đurić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: