O zaštiti intelektualne svojine

Skupština Srbije završila je raspravu o Predlogu zakona o ovlašćenjima radi efikasne zaštite prava intelektualne svojine.

Izvor: B92

Četvrtak, 18.05.2006.

12:17

Default images

Taj zakon trebalo bi da omogući legalnu prodaju i uvoz roba i usluga povezanih sa pravom intelektualne svojine. Ministar za ekonomske odnose sa inostranstvom Milan Parivodić rekao je na kraju rasprave da bi usvajanje tog zakona predstavljalo veliki doprinos u zaštiti prava intelektualne svojine, a da bi Srbiju uvelo u red civilizovanih zemalja.

Zakon bi trebalo da reši i pitanje nadležnosti inspekcijskih delatnosti, a predviđeno je da inspektori na osnovu lične procene o eventualnoj povredi prava intelektualne svojine mogu privremeno da oduzmu spornu robu ili izreknu privremenu zabranu obavljanja delatnosti.

Vlada je prihvatila nekoliko amandmana poslanika Srpske radikalne stranke, među kojima i onaj koji se odnosi na mogućnost da, osim zdravstvene, turističke i poreske inspekcije, i ministarstva za nauku i prosvetu mogu da reaguju u zaštiti prava intelektualne svojine. Prihvaćen je i amandman Odbora za finansije koji u zaštitu autorskih prava uvodi nadležnost finansijske i poreske policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: