SPC: Cenovnik u evrima

I Srpska pravoslavna crkva odlučila je da posluje oslanjajući se na evro kao valutu.

Izvor: B92

Petak, 12.05.2006.

12:38

Default images

Eparhijski upravni odbor Eparhije banatske u Vršcu doneo Odluku o administrativnom poslovanju crkvenih opština za verske obrede, a Taksenik s cenama u evrima objavljen u listu Dolić, glasilu Mesne zajednice Crvena crkva u opštini Bela Crkva.

Prema Takseniku, krštenje košta 22,5 evra, venčanje i opelo po 46,5 evra, parastos na groblju 15 evra, pomen i oglašavanje zvonima po 1,50 evra, godišnji pomen 15 evra, posmrtno jevanđelje 7,50 evra, a unos pokojnika u sveti hram pet evra. Taksenik će važiti do kraja ove godine, a eparhijski upravni odbor je odredio da jedan evro vredi 90 dinara.

"Na osnovu priloženog Taksenika svako može unapred da izračuna, s obzirom na izražene želje, s kolikim će se novčanim izdacima suočiti koristeći odgovarajuće crkvene usluge", piše u Doliću.

Navodi se i da crkvene opštine na teritoriji te eparhije moraju dosledno poštovati Taksenik i da će svaka zloupotreba biti sankcionisana u skladu s važećim crkvenim propisima.

Dolić izlazi već tri godine i besplatan je.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

68 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: