Zašto se Angela nije vakcinisala juče?

Nemačka kancelarka Angela Merkel još nije vakcinisana protiv koronavirusa a, prema pisanju dnevnika "Bild", ona je trebalo da se vakciniše juče.

Izvor: B92

Ponedeljak, 12.04.2021.

10:11

Zašto se Angela nije vakcinisala juče?
Tanjug/Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP

List navodi da je u centru za vakcinaciju "Tempelhofer Feld" bilo upisano ime kancelarke Merkel za vakcinaciju tog dana. Dnevnik navodi i da se datum rođenja 17. juli 1954. slaže u potpunosti sa njenim podacima.

Inače ovaj centar daje isključivo vakcine britansko-švedskog proizvodjača Astrazeneka.

Taj termin, piše "Bild" je otkazan preko platforme za zakazivanje.

Portparol vlade Štefen Sajbert nije želeo da se izjasni o tome. "Kancelarka će se u dogledno vreme vakcinisati i o tome će biti informisana javnost", dodao je on.

Merkelova je uvek govorila da čeka svoj red na vakcinaciju, za razliku od mnogih političara u pokrajinama koji su pohrlili među prvima da se imunizuju, navodeći da time žele da podstaknu poverenje gradjana u vakcine.

Mogući razlog za otkazivanje termina za vakcinaciju „Bild“ vidi u važnom sastanku koji ima danas u vezi sa budućim kandidatom njene stranke, Hrišćansko demokratske unije, za mesto kancelara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: