Otkriven lanac pedofilije u Srbiji

U Šapcu otkriven prvi Internet lanac pedofilije u Srbiji; fotografije slane preko Interneta.

Izvor: B92

Petak, 06.05.2005.

12:14

Default images

Fotografije seksualnog zlostavljanja dece, od kojih je najmlađe staro samo godinu, a najstarije devet godina, u svet su već mesecima slane sa jedne Internet adrese u Srbiji, saznaje "Blic“. Uoči uskršnjih praznika u Šapcu je, u akciji koja je potekla od američkog FBI-a, uhapšen osamnaestogodišnji mladić iz ugledne gradske porodice, koji je te fotografije slao s kućnog kompjutera.

Uhapšenom mladiću određen je jednomesečni pritvor, a na saslušanju pred istražnim sudijom Okružnog suda u Šapcu branio se ćutanjem. "Akcija je počela pre deset dana, kada je FBI uputio dopis beogradskoj kancelariji Interpola da se izvrši određena provera u Šapcu. Naime, slučaj je pokrenut kada su na Internet adresu jednog američkog državljanina stigle fotografije seksualno zlostavljane dece, poslate iz Šapca. Čovek je bio zaprepašćen. Odmah je slučaj prijavio policiji. U akciju se uključio FBI, koji je o svemu obavestio srpski Interpol", kaže za "Blic" izvor iz vrha srpskog MUP-a.

Policiji su dostavljeni određeni podaci na osnovu kojih je tačno locirano odakle su fotografije slane. "Reagovali smo iste sekunde. Kriminalistička policija MUP-a Srbije i šabačka policija, u saradnji sa istražnim sudijom i javnim tužiocem, pojavili su se pred kućom iz koje su fotografije slate", navodi izvor.

"Policajci, naoružani i pod punom opremom, krenuli su u prvu akciju hapšenja zbog Internet pedofilije u Srbiji. Bili su nemalo zatečeni kada im je vrata otvorio mladić, koji je pre samo nekoliko meseci postao punoletan. Šok je bio još veći kada je utvrđeno da je upravo on slao monstruozne fotografije", kaže izvor "Blica“. Mladić je odmah uhapšen, izveden je pred istražnog sudiju, a policija je zaplenila njegov kompjuter iz koga se još skidaju fajlovi s fotografijama. Svi fajlovi, u kojima su čuvane fotografije, bili su pod šiframa i do sada je otkriven veliki broj fotografija zlostavljane dece.

Izvor "Blica" iz MUP-a kaže i da je ovo samo jedna u nizu akcija policije u slučajevima koji imaju veze sa ozbiljnim društvenim patološkim pojavama u koje su umešani na direktan ili posredan način i strani državljani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: