"Norveška kuća" nije na prodaju

Generalni sekretar Norveškog društva Srbije Dragan Marković kaže da kuća srpsko-norveškog prijateljstva poznatija kao "Norveška kuća" nije na prodaju.

Izvor: B92

Petak, 09.11.2018.

13:19

On objašnjava da je Norveško društvo s pravnim zastupnicima potpisalo vansusdsko poravnanje i prihvatilo izmirenje starog duga restorana "Norveške kuće", tako da je, zaključuje, taj problem skinut sa dnevnog reda.

"Žao nam je što je sud prihvatio nezakonitu odluku o prodaji nesrazmerno velike imovine u odnosu na dug (ispod 0,50 odsto), i što je ta odluka izašla na oglasnoj tabli i sajtu suda, umesto da su nas obavestili i vansusdkim poravnanjem sa našim društvom zatvorili slučaj. U svakom slučaju, posle velike medijske buke, takav smo dogovor i postigli. Tako da Norveška kuća, kao objekat od velikog značaja, kako za Norvešku i našu zemlju, tako i za opštinu Gornji Milanovac ne ide na doboš", rekao je Marković.

Inače, kako kaže, u statutu društva prijateljstva Norveške i Srbije izričito se navodi da ovaj objekat ne može biti predmet privatizacije, zaloga za kredite, hipoteke niti bilo kojeg drugog vida ugrožavanja simbola prijateljstva izmedju ove dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: