"Dete i top": Šta se zapravo desilo sinoć na Kalemegdanu?

Ministarstvo odbrane saopštilo je da se u utorak na Kalemegdanskoj tvrđavi povredilo dete koje je s roditeljima obilazilo postavku u eksterijeru Vojnog muzeja.

Izvor: B92, Tanjug

Sreda, 01.08.2018.

12:48

Foto: Thinkstock

Iz ministarstva dodaju da je proverom utvrđeno da nijedan top nije pomeren, ali i ukazuju da je svuda jasno istaknuto upozorenje da je penjanje na eksponate zabranjeno.

Iz Hitne pomoći je Tanjugu u utorak uveče rečeno da je jedno dete povređeno na Kalemegdanu, kada je na njega pao top ispred Vojnog muzeja.

Kako su naveli, dete je zadobilo povredu donje vilice. Iz Hitne pomoći su dodali da je dete prvo prevezeno na odeljenje za neurologiju, a potom prebačeno na odeljenje maksilofacijalne hirurgije Urgentnog centra.

Ministarstvo je reagujući na vest da je na dete pao top i da je povređeno, navelo da je sinoć oko 20.05 h radnik službe obezbeđenja „Beogradske tvrđave“ telefonom obavestio čuvara Vojnog muzeja da je povređeno dete koje je sa roditeljima obilazilo postavku u eksterijeru Vojnog muzeja.

"Nakon poziva, dežurni Vojnog muzeja pomogao je detetu i pozvao hitnu pomoć koja je ubrzo stigla. Pošto je hitna pomoć u pratnji roditelja odvezla dete u Urgentni centar, dežurni Vojnog muzeja, čuvar i radnik obezbeđenja 'Beogradske tvrđave' obišli su sve izložbene topove na bedemu 'Beogradske tvrđave' i utvrdili su da su svi na svom mestu i da nema ni jednog pomerenog topa", precizira se u saopštenju.

Kako se u saopštenju navodi i na početku i na kraju hodne staze „Beogradske tvrđave“, ispred izloženih eksponata jasno je istaknuto upozorenje na srpskom i na engleskom jeziku da je penjanje na eksponate zabranjeno, što, nažalost, pojedini posetioci tvrđave ne poštuju.

Da ne bi dolazilo do neželjenih posledica, Ministarstvo odbrane apeluje na građane da se pridržavaju upozorenja o kretanju u eksterijeru Vojnog muzeja, radi lične bezbednosti, a posebno bezbednosti svoje dece, navedeno je u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: