U KG očišćena tabla s natpisom 'Ulica Dr Zorana Đinđića'

Tabla "Ulica Dr Zorana Đinđića" u centru Kragujevca, koja je bila prelepljena nalepnicom "Bulevar Zorana Vujovića", je očišćena.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.03.2018.

00:35

U KG očišćena tabla s natpisom 'Ulica Dr Zorana Đinđića'
Foto: Tanjug/Jaroslav Pap (Tabla u Novom Sadu)

Tabla je očišćena po nalogu Gradske uprave za komunalne i inspekcijske poslove.

Prelepljivanje table saopštenjima su osudili Socijaldemokratska stranka (SDS) i Liberalno demokratska stranka (LDP) u Kragujevcu.

Kragujevački odbor SDS je naveo da je jasno ko je "idejni tvorac koncepta sramnog napada na Zorana Đinđića širom Srbije, ako se uzmu u obzir dešavanja u prethodnih 15 godina".

"Jasno nam je, rukopis je apsolutno prepoznatljiv. Podsećamo da je Aleksandar Vučić prvi koji je ovako nešto radio, lepivši nalepnicu preko table 'Bulevar Dr Zorana Đinđića' (u Novom Beogradu). Lično je to radio, o čemu dokazi postoje u vidu fotografija", naveo je SDS.

Gradski odbor LDP naveo je da je "očigledno je da se ne radi o pojedinačnim, izolovanim slučajevima već o organizovanoj akciji, ako se ima u vidu da su se slične besramne akcije dogodile i u drugim gradovima u Srbiji".

LDP je pozvala demokratsku javnost Kragujevca da se odlučno usprotivi pokušaju relativizacije vrednosti Đinđićevog imena i dela, i "skandaloznoj nameri da se u isti kontekst stavlja čovek koji je svoj život dao za izgradnju boljeg društva, zajedno sa onima koji su tuđe živote uzimali za realizaciju svojih pogubnih politika tragičnih posledica".

Da podsetimo, u Novom Sadu su crvenom farbom isprskane table na dan 15. godišnjice ubistva Zorana Đinđića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: