Misteriozni tvit i poruka "okidač", ali Snouden je dobro

Edvard Snouden napisao je na Tviteru šifrovanu poruku od 64 karaktera što je izazvalo zabrinutost da je uhvaćen ili ubijen nakon poruke “okidača“.

Izvor: B92

Nedelja, 07.08.2016.

09:09

Misteriozni tvit i poruka
Foto: GettyImages

Ta poruka podešena je da se objavi ukoliko on neko vreme ne pristupi svom kompjuteru.

Novinar „Intersepta“ koji je u poslednje vreme intenzivno radio sa ovim uzbunjivačem, kaže da je Snouden "dobro“, ali nije otkrivao detalje, navodi “Sputnjik”.

Odgovor novinara stigao je nakon dva misteriozna Snoudenova „tvita“.

Prvi „tvit“ bio je onaj u kojem je pisalo „Vreme je“ sa pozivom svojim kolegama iz bivše kompanije (NSA) da kontaktiraju novinara koji pokriva čitavu priču o Snoudenovom radu za američku obaveštajnu službu i okolnosti koje su ga navele da se uključi u najveće „curenje“ dokumenata u američkoj istoriji.

Drugi „tvit“ bila je misteriozna poruka od 64 karaktera. Snouden je ranije objavio da je poslao šifrovana dokumenta određenim novinarima i saradnicima, u slučaju da mu se nešto dogodi.

Briga za život ovog uzbunjivača usledila je nakon neočekivanog ukidanja nekoliko velikih torent sajtova bez upozorenja nekoliko minuta nakon emitovanja Snoudenove misteriozne poruke.

Međutim, novinar „Intersepta“ Glen Grinvald potvrdio je da je Edvard Snouden „dobro".

Ovu izjavu je potvrdio drugi novinar, Barton Gelman, koji je rekao da „svako ko traži dokaz da li smo Edvard Snouden i ja živi neka duboko udahne“ i dodao da su „neke poruke privatne“, aludirajući na misterioznu tviter-poruku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: