SRS: Mi i DS smo šok, a pregovori Vučića i Jovanovića ne?

Srpska radikalna stranka je koalicijom s DS u Starom gradu napravila najbolji potez, izjavio je predsednik beogradskog odbora radikala Miljan Damjanović.

Izvor: B92

Petak, 13.05.2016.

13:15

SRS: Mi i DS smo šok, a pregovori Vučića i Jovanovića ne?

Damjanović je potvrdio za Tanjug da su u koaliciji, pored DS i SRS, još i SPS, Dveri-DSS i SDS-LDP, navodeći da će u opoziciji biti SNS i Dosta je bilo.

"Lokalna samouprava nema nikakve veze sa ideologijom na republičkom nivou", tvrdi Damjanović.

Njemu, kaže, nije jasno zašto je koalicija na Starom gradu izazvala šok "kod određenih ljudi", a nije šok to što, kako kaže, lider SNS Aleksandar Vučić pregovara sa Čedomirom Jovanovićem.

On podseća da je još tokom predizborne kampanje, kao predsednik okružnog odbora SRS, dao izjavu u vezi s postizbornim koalicijama u gradu:

"Rekli smo tada da ćemo posle izbora, naši odbori i odbornici, odlučivati o onom što je najbolje za opštinu i građane u Beogradu, u svih 17 opština”, naveo je Damjanović.

Pošto, kako navodi, "lokalna samouprava nema veze sa ideologijom na republičkom nivou", SRS nije pravila nikakvu vlast s DS i drugim strankama u vlasti na Starom gradu na republičkom nivou.

"Ali, predsednik opštine Stari grad Marko Bastać je imao sastanak, valjda, sa svim predstavnicima stranaka i naši gradski odbornici kada su došli rekli su nam da se poklapa taj deo šta možemo zajednički da uradimo za ljude sa Starog grada i mi smo im dali zeleno svetlo i ne vidim nikakvu pompu u vezi sa tim”, naveo je Damjanović.

“Mi smo izabrani u Starom gradu i juče je izabran jedan član opštinskog veća iz SRS. To je predsednik opštinskog odbora Ljubiša Kukolj”, rekao je Damjanović.

On ponavlja da mu nije jasno zašto je koalicija SRS sa DS "glavna vest".

“Pa, pogledajte sve prethodne koalicije u prethodnom mandatu. Nije bio šok za javnost kada su u Rakovici na vlasti bili DS i SNS. Sa druge strane mi smo u Vojvodini u nekoliko opština bili i sa LDP-om i sa drugim strankama, tako da ovo nije nikakva novina”, istakao je Damjanović.

On je dodao da odbori SRS imaju odrešene ruke po pitanju koalicija u dogovoru sa Gradskim odborom, kao i da je SRS napravila najpametnji i najbolji potez kad je reč o Starom gradu.

Podsećamo, lider LDP Čedomir Jovanović izjavio je da će podržati Aleksandra Vučića kad se bori za modernu i evropsku Srbiju, ali ne kada je paradigma vlasti s fantomkama.

Jovanović je na pres-konferenciji rekao da se "ne gura u Vučićevu vladu", već da je za njega i LDP najvažnija Srbija, za koju, kako je primetio, može da se bori i u vlasti u opoziciji.

"Svakako ću razgovarati sa Vučićem, kao što sam razgovarao uvek sa svima i u tim razgovorima niti će jedina niti prva tema biti moje mesto u njegovoj vladi", rekao je Jovanović odgovarajući na pitanja novinara u sedištu LDP-a.

Podsećamo, predsednik SDS Boris Tadić pozvao je u sredu svoje koalicione partnere iz LDP i LSV da se javno izjasne da li će sarađivati s novom vladom Aleksandra Vučića.

"LDP i LSV treba da se izjasne da li prihvataju status opozicione stranke ili bi da sarađuju sa vladom Aleksandra Vučića", rekao je Tadić.

Jovanović mu je nakon toga odgovorio da nema potrebe da mu se Tadić obraća preko konferencija za medije.

Lider naprednjaka Aleksandar Vučić ranije je na pitanje da li će u vladu pozvati i Čedomira Jovanovića i Nenada Čanka rekao da će "zvati sve", ali da mediji ne bi trebalo da pokušavaju da konstruišu neke teme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: