Milanka Karić

Pokret "Snaga Srbije - Bogoljub Karić" (PSS) kandidovao je Milanku Karić za predsedničke izbore. Karićeva je član Glavnog odbora PSS-a, a na prošlim parlamentarnim izborima bila je nosilac izborne liste te stranke.

Izvor: B92

Subota, 12.01.2008.

12:55

Default images

Njeno prisustvo na političkoj sceni Srbije se do predaje izborne liste PSS-a za parlamentarne izbore uglavnom svodilo na podršku i učešće na mitinzima stranke, na kojima je bodrila supruga Bogoljuba Karića, koji je sada van zemlje.

U javnosti je želela da izgradi imidž uzorne supruge i majke, dobrotvora i humaniste - 1979. godine je osnovala prvi socijalni savet BK kompanije, iz koje je kasnije nastala Fondacija "Braća Karić", zamišljena kao fond usmeren na humanitarne aktivnosti, ali i afirmaciju srpske kulture i tradicije.

Rođena je u Peći na Kosovu, završila je Pravni fakultet. Majka je četvoro dece.

Svojevremeno se okušala i u "pevačkim vodama", snimivši album sa srpskim izvornim pesmama, pod nazivom "Bistrica".

Karićeva se za izbore za predsednika Srbije kandidovala pošto njen suprug Bogoljub, predsednik PSS-a, to nije mogao jer od državnih organa nije dobio uverenje o prebivalištu.

Krivična prijava protiv Bogoljuba Karića podneta je sredinom februara 2006. godine zbog sumnje da je u slučaju "Mobtel" oštetio državu za gotovo dve i po milijarde dinara.

On je nešto pre toga napustio Srbiju i nije se vratio, a za njim je raspisana Interpolova poternica.

Kariću ne može da se izda uverenje o prebivalištu, koje je jedan od obaveznih dokumenata za podnošenje predsedničke kandidature, jer ne stanuje na adresi navedenoj u ličnoj karti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: