Esports B92.net

Najavljene nove balans izmene za StarCraft 2

U poslednjem “Community Update” blogu na StarCraft 2 forumu, developeri su izrazili svoje mišljenje o par zanimljivih promena koje će se najverovatnije desiti negde nakon EM Season XII – Shanghai, a pre GSL vs. the World, što praktično znači početkom avgusta.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Glavna goruća tema su svakako Reaper otvaranja Terrana protiv Zergova, koja su i pored nerfa na cooldown granata i dalje veliki problem većini Zerg igrača, pogotovo kada su Reaperi vođeni rukama veštih Terran igrača.

Developeri naglašavaju da je cilj da Reaper bude dobra jedinica za skautovanje i za rano uznemiravanje baze, ali da ne vole kad vide laku tranziciju iz mass Reapera u normalnu partiju, i zbog toga razmatraju 3 opcije za nerf.

  • Prva je povećanje cene na 75 minerala i 50 gasa, što bi otežalo normalnu ekonomiju nakon Mass Reaper otvaranja.
  • Druga opcija je smanjene štete koju prave granade sa 10 na 5 damage, kako bi one više služile za kontrolu, a manje za ubijanje slabašnih Zerg jedinica na početku partije.
  • I treća opcija jeste da Combat Drugs (pasivno lečenje) ne radi i kada Reaper napada (sada ne radi samo kada Reaperi bivaju napadnuti), što bi nateralo igrače da se češće povlače radi obnove Reapera i time dalo malo više vazduha odbrani da konsoliduje redove.


Svaka od ovih opcija deluje razumno i ne previše oštro, tako da će biti zanimljivo videti na šta će se na kraju odlučiti.

Pored Reapera, još jedna Terran jedinica je na stolu za nerf, to su Raveni čije je masovanje takođe postalo sve češća pojava, pa se razmatra da se podigne supply sa 2 na 3, kako bi Raven zadržao ulogu tech jedinice i otežalo njihovo masovanje.

Što se Zerga tiče, razmatra se da se na neki način oslabi Swarm Host, kako bi se dalo više prostora Terran igračima da razvijaju Mech taktike.

I na kraju, kod Protossa se razmišlja o blagom redizajnu Colossus napada, kako bi se jasno definisao među ostalim jedinicama sa Splash damageom kod Protossa. Umesto sadašnjih 12 damage, on bi se promenio u 10 + 5 light, čime bi dobio jasnu ulogu anti-light jedinice sa sustain damage izvorom, dok bi Disrupotor imao burst damage ulogu protiv slabo pokretnih jedinica.

Sve ove promene su trenutno samo u razmatranju, i videćemo šta će doći u konačnu verzije igre, ali nama deluju zanimljivo i poprilično logično potkrepljeno objašnjenjima.

Starcraft 2

SC2 šampion sveta ByuN se nije plasirao na BlizzCon 2017!

Aktuelni StarCraft 2 šampion sveta i jedan od najboljih Terran igrača u istoriji ove igre, “ByuN” Hyun Woo, nažalost neće braniti tu titulu na BlizzCon 2017, jer nije uspeo da sakupi dovoljno WCS poena kako bi se našao u top 8 igrača iz Južne Koreje koji idu na BlizzCon svetsko prvenstvo.

Starcraft 2 ponedeljak 18.09. 13:05 Komentara: 4

Šta nam sve novo donosi Blizzard na Gamescomu?

Gamescom kreće sledeće nedelje, i na njemu tradicionalno dolazi Blizzard, gde nam obično otkriju puno novina koje možemo da očekujemo za njihove aktuelne naslove, pa će tako biti i ovoga puta.Klan RUR će biti na licu mesta da za vas izveštavamo o svim novinama.

Hearthstone četvrtak 17.08. 20:45 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu