Esports B92.net

Predstavljena evropska ženska esport liga

Iako nežniji pol odavno nije stran esportu i redovno viđamo devojke da se takmiče i na najvišim nivoima, to i dalje ipak nije na dovoljno visokom nivou, posebno kada imamo u vidu koliki broj gejmerki zapravo postoji.

Milan Janković RUR
Podeli

U to ime su se esport organizacije Challengermode i Female Legends organizovale da zajedničkim snagama pokrenu novo esport takmičenje na Evropskom tlu, pod nazivom Women’s Esports League(WEL).

Prva sezona ženske esport lige će krenuti početkom naredne godine, i planirani nagradni fond za prvu sezonu je 5700 dolara. Iako je ovo relativno mali fond u ozbiljnim svetskim okvirima, organizatori najavljuju da je plan da se on širi i povećava sa svakom narednom sezonom.

Kako kažu, cilj lige je pre svega da stvori “sigurnu” sredinu za žene željne takmičarskog esporta, u kome neće biti gledane drugačije samo zato što su žene, i da na taj način žele da podrže razvoj ženskog esporta.

U prvoj sezoni takmičarski naslovi će biti CS:GO i League of Legends, ali je takođe u planu da se i broj igara proširi u narednim sezonama.

Izvor: RUR

Ostalo

FIFA19 - Liga šampiona je stigla

Najveći dodatak u ovogodišnjoj verziji FIFA19 video igre je licenca za Ligu Šampiona. Ovo će biti jasno i onima koji nisu znali za veliki transfer ove licence sa PES na FIFA, jer je prosto nemoguće izbeći bombardovanje ovim podatkom čim prvi put uključite igru.

Ostalo ponedeljak 15.10. 14:37 Komentara: 20

Real Madrid predstavio eSports arenu

Legendarni “kraljevski” klub je ovih dana predstavio plan za obnovu i redizajn čuvenog stadiona Santijago Bernabeu, koji bi bo planu trebao “kraljevima” da donese dodatnih 150 miliona evra zarade godišnje. Radovi na redizajnu bi trebalo da krenu početkom naredne godine i prema procenama, koštaće nekih 525 miliona evra.

Ostalo petak 28.09. 13:54 Komentara: 2
strana 1 od 3 idi na stranu