Nesprotski – igrač Windiga vređao nexu

Ružna situacija dogodila se u duelu između Windiga i ekipe MANS NOT HOT za koju igra naš igrač nexa.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Nedelja, 18.02.2018.

01:38

Nesprotski – igrač Windiga vređao nexu

U osmini finala ECS kvalifikacionog turnira MANS NOT HOT ubedljivo je savladao bugarsku ekipu Windigo ali smo videli nešto što nikada ne volimo da vidimo u (e)sportskim dešavanjima – svađu.

Naime, Windigo je od početka meča imao velikih problema sa internetom, odnosno lagom. MANS NOT HOT je bio ubedljiv na Mirage, stiglo se do 7:1 kada je Windigo iskoristio i poslednji tajm-aut ali je tu došlo do verbalne prepirke.

Igrač Windiga SPELLAN napisao je na četu “lepo sportsko ponasanje nexa, je**na p**ko”. Nexa je pokušao da smiri situaciju ostavivši samo “…” ali je Bugarin nastavio. Optužio je protivnike kako nisu hteli da traže pauzu za njih, kako bi pokušali da reše probleme sa pingom.
Prepirka je nastavljena i tokom runde, a Bugari su bili vidno frustrirani zbog tehničkih problema, što ne može biti izgovor za neprofesionalizam.
Nexa i dalje nije želeo da reaguje na provokacije, a nakon njegove rečenice SPELLAN je rekao “ućuti”. Mi smo pregledali ceo susret, ali nismo našli dokaz da su igrači MANS NOT HOT obećali pauzu za protivnika, ali ne isključujemo mogućnost da se to desilo na zagrevanju ili putem Steam poruka.

SPELLAN je na Tviteru napisao da je imao ping 100 i loss 20, bez izvinjavanja protivniku. Organizacija Windigo je na zvaničnom nalogu objasnila zašto je napustila meč na drugoj mapi, ali nije bilo ni reči o verbalnom sukobu.

Meč je završen rezultatom 16:2 Mirage, a pri rezultatu 12:0 na Cobblestone, Bugari su još jednom pokazali nesportsko ponašanje – tri igrača su izašla sa servera, dok su bubble i SHiPZ ostali i napisali ff (forfeit) i gl (good luck).

Ekipa MANS NOT HOT će u nedelju od 18 časova igrati protiv ekipe Sprout, a pobeda bi im obezbedila mesto u Challenger kupu.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: