Seničić o razlozima poskupljenja aranžmani za letnju sezonu

Izvor: B92

Četvrtak, 17.02.2022.

10:58

Seničić o razlozima poskupljenja aranžmani za letnju sezonu

Turistički aranžmani za letnju sezonu skuplji su u odnosu na prošlu godinu, što zavisi od destinacije, objekta, i perioda kada se putuje.

Prema njegovim rečima, do toga su dovele različite okolnosti, pre svega velike restrikcije u poslednje dve godine kada je reč o putovanjima.

"Veliki broj zemalja, velikih tržišta u Evropi, nije mogao na putuje, Nemačka, Velika britanija. Najave da će te države opustiti uslove za putovanje svojih građana, odnosno da neće tražiti velike restrikcije kada se ljudi vraćaju sa odmora, uticao je na poskupljenje", objasnio je Seničić.

Takođe, do povećanja cena dovela je i sama kriza koja traje u turističkom sektoru.

"Jedan od glavnih razloga za poskupljenje destinacija na koje idemo avionom, poput Egipta, je i cena goriva koje na svetskom tržištu raste. Turističke agencije, koje su posrednici, zavise od cena dobavljača. Avio prevoznici su podigli cene karata i sve to utiče na cenu avio karata i u čarteru, ali i u redovnom saobraćaju", objasnio je Seničić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: