Rast cena ne jenjava: Nova uredba donosi još poskupljenja u Nemačkoj

Meksiko je zabranio prodaju takvih proizvoda od maja 2022. godine.

Svet

Izvor: Poslovni dnevnik , Fenix magazin

Ponedeljak, 13.06.2022.

13:57

Rast cena ne jenjava: Nova uredba donosi još poskupljenja u Nemačkoj
Ilustracija: Shutterstock/Tendo

Australija, Izrael, Japan, Saudijska Arabija, Argentina i Brazil takođe ograničavaju prodaju ili upotrebu tečnosti koje sadrže nikotin.

Nova uredba u Zakonu o modernizaciji poreza na duvan stupiće na snagu u Nemačkoj 1. jula. Povećaće porez na nikotin i tečnosti koje se nalaze u e-cigaretama.

To će dovesti do poskupljenja e-cigareta jer će porezu podlegati ne samo klasične cigarete, već i tečnosti koje se nalaze u e-cigaretama.

Porez je povećan za 16 centi po mililitru tečnosti. To znači da će uobičajene elektronske cigarete uskoro biti podložne taksi od 1,60 evra po komadu.

Za dve godine 16 centi po mililitru postaće 20. Od 1. januara 2025. ponovo će porasti za 6 centi, a od 2026. biće 32 centa po mililitru, piše Feniks magazin, a prenosi Poslovni dnevnik.

E-cigarete su sada potpuno zabranjene u mnogim zemljama. Meksiko je zabranio prodaju takvih proizvoda od maja 2022. Australija, Izrael, Japan, Saudijska Arabija, Argentina i Brazil takođe ograničavaju prodaju ili upotrebu tečnosti koje sadrže nikotin.

Zakon o modernizaciji poreza na duvan prvi put je stupio na snagu u Nemačkoj 1. januara 2022. godine. Njime je povećan porez na duvanske proizvode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: