Protest radnica u bordelima: "Seksualni rad ne sme da ode u ilegalu zbog korone"

Hamburg -- Bordeli u celoj Nemačkoj zatvoreni su skoro već četiri meseca zbog pandemije.

Izvor: Deutsche Welle
Podeli
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH
EPA-EFE/SASCHA STEINBACH

Radnice u prostituciji i vlasnice i vlasnici bordela više nemaju razumevanja za ovu meru te su održali protest.

Život konačno mora da se vrati u bordele – sa tim zahtevom su u subotu uveče stotine radnica u prostituciji i vlasnika bordela izašli na protest u četvrt crvenih fenjera u Hamburgu. Na nekima od transparenata je pisalo: "Mi smo profesionalci za higijenu" i "Seksualni rad ne sme da ode u ilegalu zbog korone".

"Odlično je što se mladi ljudi politički angažuju za ovu stvar", rekla je za DW Johana Veber iz strukovnog udruženja erotskih i seksualnih usluga. Prema njenim rečima, dugo su imali razumevanja, ali ga više nemaju – pogotovo jer je u susednim zemljama ponovo omogućen rad bordela.

"U Švajcarskoj je prostitucija već četiri nedelje ponovo dozvoljena i nije bilo slučajeva korone u vezi sa posetama bordelu", naglašava Veber. U Holandiji stvari ponovo funkcionišu od početka jula. U Austriji takođe, doduše uz obavezno nošenje maske.

Nerazumevanje vlada i jer su, kako kažu, dozvoljene druge usluge koje zahtevaju telesnu blizinu, poput masaže, poseta sauna ili tetoviranja.

U Nemačkoj ima 33.000 registrovanih seksualnih radnica. Ipak, veruje se da je i dalje mnogo više ilegalne prostitucije pa se procenjuje da se ukupno oko 400.000 žena bavi ovim poslom. Većina potiče iz istočne Evrope, mnoge su žrtve trgovine robljem.

strana 1 od 167 idi na stranu