Naftni div naručio izgradnju 100 tankera: Cena 19,2 milijarde dolara

Kompanija Katar petroleum potpisala je sporazume o izgradnji brodova sa južnokorejskom "velikom trojkom" brodogradilišta.

Svet

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 01.06.2020.

14:55

Naftni div naručio izgradnju 100 tankera: Cena 19,2 milijarde dolara
Foto: Depositphotos, Iurii

Prema sporazumima će obezbediti više od 100 tankera po ceni od 70 milijardi katarskih rijala (19,23 milijarde dolara), saopštio je danas katarski naftni div.

Ugovori su potpisani sa kompanijama Daevu brodogradnja i brodski inženjering, Hjundai teška industrija i Samsung teška industrija, prenosi Rojters.

Južnokorejskim brodograditeljima će ugovori o izgradnji tankera za transport tečnog prirodnog gasa (TNG) za Katar petroleum obezbediti znatnu uposlenost proizvodnih kapaciteta do 2027. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

6 d

Podeli: