Tramp najavio pomoć farmerima od 19 milijardi dolara

Predsednik Tramp najavio je program ekonomskih mera pomoći u iznosu od 19 milijardi dolara za farmere pogođene posledicama epidemije, preneo je Rojters.

Svet

Izvor: B92

Subota, 18.04.2020.

11:50

Tramp najavio pomoć farmerima od 19 milijardi dolara
Foto: EPA, OLIVER CONTRERAS/POOL

Ovim merama 16 milijardi dolara biće direktno isplaćeno farmerima. Sekretar za poljoprivredu Soni Perdu je na konferenciji za novinare u Beloj kući izjavio da će uplate biti regulisane što pre, najverovatnije do kraja maja.

Isplata je ograničena na 250.000 dolara po pojedincu ili farmi.

U saradnji sa regionalnim i lokalnim distributerima američko Ministarstvo poljoprivrede otkupiće meso, mleko, povrće i druge poljoprivredne proizvode u iznosu od tri milijarde dolara koje će distribuirati bankama hrane, crkvama i humanitarnim organizacijama kako bi pomoglo milionima Amerikanaca koji se suočavaju sa nezaposlenošću usled krize izazvane epidemijom.

Sekretar za poljoprivredu ocenio je da će ove mere pomoći najverovatnije biti nedovoljne i da će biti potrebna dodatna sredstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: