Putin zapretio: Istupićemo iz ugovora ako ne prihvatite naše mere

Moskva -- Vladimir Putin izjavio je da je neophodno adekvatno oporezivati sav dohodak i dividende građana koji se premešta van teritorije Ruske Federacije.

Izvor: Sputnik
Podeli
Foto: Depositphotos, wrangel
Foto: Depositphotos, wrangel

On je zapretio da će Rusija istupiti iz ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja ukoliko druge zemlje ne podrže ove mere.

"Sve isplate koje se vrše van teritorije Ruske Federacije, u ofšorove, neophodno je adekvatno oporezivati", rekao je on.

Prema njegovim rečima, trenutno je situacija da se dve trećine tih sredstava, kao rezultat najrazličitijih operacija, oporezuje svega sa dva odsto, dok građani sa daleko manjim primanjima plaćaju porez od 13 procenata. To je, blago rečeno, nepravedno, istakao je Putin.

Takođe je predložio da se sva ta sredstva ubuduće oporezuju u iznosu od 15 procenata, te je zapretio da će Rusija, u slučaju da druge zemlje ne prihvate ovu meru, istupiti iz ugovora o izbegavanju dvostrukog oporezivanja.

"Predlažem da svi oni koji iznose svoj dohodak i dividende iz Rusije na strane bankovne račune uzmu u obzir da će biti oporezivani u iznosu od 15 odsto. Neophodno je korigovati ugovore o izbegavanju dvostrukog oporezivanja koje imamo sa drugim zemljama. Ako naši strani partneri ne budu želeli da sarađuju, Rusija će jednostrano istupiti iz tih sporazuma", naglasio je Putin, prenosi Sputnjik.

Prethodno je ruski predsednik najavio set mera u vidu borbe protiv koronavirusa.

Takođe je najavio i da će glasanje o ustavnim izmenama u Rusiji biti odloženo, takođe zbog pandemije koronavirusa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 180 idi na stranu