Leteći automobil: Globalni giganti testiraju granice mogućeg

Štutgart/Čikago -- Samo nekoliko dana nakon što je Boing uložio 20 miliona dolara u projekat svemirskog turizma, kompanija je dogovorila i partnerstvo sa Poršeom.

Izvor: SEEbiz
Podeli
Foto: Depositphotos, julos
Foto: Depositphotos, julos

Naime, saradnja dva giganta trebalo da razvija "rešenja za luksuznu urbanu vazdušnu mobilnost". Drugim rečima, čini se da Porše i Boing planiraju zajedničkim snagama da krenu u ispitivanje mogućnosti za razvoj letećih automobila.

Memorandumom o razumevanju dve kompanije su se obavezale da istraže mogućnosti vazdušnog prevoza u gradovima, i da iskoriste svaka svoje jedinstvene tržišne prednosti i iskustvo kako bi realizovali ovakvu ideju i napravili luksuzne gradske letelice.

Porše i Boing će formirati međunarodni tim stručnjaka koji će se baviti analizama potencijala letećih automobila, dok će u saradnji sa Boingovom filijalom "Aurora Flajt Sajenses" raditi i na konceptu potpuno električne gradske VTOL letelice. Cilj prve faze jeste izrada i testiranje prototipa.

Porše je prošle godine napravio istraživanje prema kome se veliki rast tržišta vazdušne mobilnosti u gradovima, odnosno letećih automobila ili putničkih dronova, očekuje već oko 2025. godin, prenosi SEEbiz.

Ovo istraživanje kaže da će se do tada ovakvim letelicama putnici moći da prevoze efikasnije i brže nego trenutnim konvencionalnim kopnenim sredstvima prevoza, čak i uz niže troškove i uz veću fleksibilnost.

strana 1 od 199 idi na stranu