"Srbija može da postane jedan od pobednika Četvrte industrijske revolucije"

Srbija može da postane jedan od pobednika Četvrte industrijske revolucije, rekla je predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić.

Svet

Izvor: B92

Utorak, 18.06.2019.

15:07

FOTO: Depositphotos, LukaFunduk

To će se desiti ako se pripremi za izazove i razume prilike koje se otvaraju, investira u reforme i pre svega stvori povoljno okruženje, dodala je.

Brnabićeva je, u izlaganju na "London biznis skul" na temu Pobeđivanje u Četvrtoj industrijskoj revoluciji“, naglasila da je Četvrta industrijska revolucija njena omiljena tema i da je u skupštini na početku mandata predstavljajući digitalizaciju i obrazovanje kao dva ključna prioriteta njene vlade izazvala kod mnogih čuđenje.

"Nema mnogo generacija koje mogu reći da su živele u doba industrijske revolucije. Mi smo prednjačili u Drugoj industrijskoj revoluciji sa Nikolom Teslom, ali nažalost on je radio za SAD. Imamo velike umove, ali često propuštamo prilike da im pružimo adekvatno okruženje da se razvijaju. On je radio za SAD, jer očigledno nije imao okruženje u Srbiji povoljno za realizaciju njegovog punog potencijala"“, kazala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: