IT zajednica odlučila: Ko su najbolji poslodavci u Srbiji?

IT zajednica je odlučila: VRH IT poslodavci u Srbiji za 2021. godinu su kompanije Microsoft, Nordeus i Ubisfot.

Srbija

Izvor: B92

Petak, 11.06.2021.

18:08

IT zajednica odlučila: Ko su najbolji poslodavci u Srbiji?
Foto: Depositphotos, AndrewLozovyi

Ova informacija je saopštena na vebinaru "Koji su to VRH IT poslodavci magnet za najtalentovanije kandidate", održanom 10. juna.

Vebinar je krunisan proglašenjem pobednika, a predstavnicima najbolje plasirane 3 kompanije, po završetku vebinara, uručena su i priznanja. Zanimljivo je da se rang najatraktivnijih kompanija koje su u TOP 3 nije menjao u odnosu na istraživanje sprovedeno pre 18 meseci.

Prvo mesto osvojila je kompanija Microsoft.

"Ovo priznanje nam je značajno posebno kad se uzme u obzir prethodan period koji je bio izazovan svim kompanijama. Danas imamo više od 400 zaposlenih, a u prethodne dve godine smo imali rast veći od 100 odsto. Radimo na tome da pružimo najbolje našim zaposlenima i održimo kvalitet. Ovo priznanje je i za sve naše zaposlene koji čine kompaniju takvom kakva jeste", poručila je Irina Nišavić koja je primila priznanje ispred ove kompanije.

Na drugom mestu našao se Nordeus u čije ime se prisutnima obratila Maja Kvrgić.

"Veliko hvala svim našim zaposlenima za koje uvek kažemo da su naši najveći ambasadori. Drago nam je da smo uspeli da održimo ovu poziciju. Pratite nas i dalje jer spremamo zanimljive kampanje i sadržaje", rekla je Kvrgić.

Na trećem mestu nalazi se kompanija Ubisoft. Njihova predstavnica Katarina Živković izjavila je da joj je drago da su ih kandidati prepoznali kao jednog od poželjnih poslodavaca.

"Kod nas u kompaniji ulažemo u razvoj ljudi, pružamo konstantne prilike za učenje i naši zaposleni uvek mogu da se oslone na lidere", istakla je ona.

Pored te tri kompanije, prema mišljenju kandidata, u TOP 10 VRH IT poslodavaca zasluženo su ušle i kompanije: Levi 9, Comtrade, 3Lateral, HOOLOOVOO, Continental Automotive, Zuhlke Engineering i Symphony.

Kako je saopšteno na vebinaru, u istraživanju je učestvovalo čak 4.960 ispitanika koji su tokom aprila i maja ove godine kroz onlajn anketu ocenili ko su najatraktivniji IT poslodavci u Srbiji za 2021.godinu, kako kandidati u Srbiji doživljavaju brendove poslodavaca na IT tržištu radne snage, šta ih najviše privlači da se prijave za rad kod određenog poslodavca i kako može da se kreira pozitivno iskustvo u procesu selekcije.

U rezultatima ovogodišnjeg istraživanja po prvi put se nalaze i podaci koji se tiču spremnosti kandidata da se presele u drugi grad zbog posla, kao i koji su to najpoželjniji gardovi za IT-jevce.

Istraživanje VRH Poslodavac donosi odgovore na mnoga pitanja, a pre svega na pitanje kandidata koje su najpoželjnije IT kompanije u našoj zemlji.

Ovo istraživanje sprovodi od 2019. godine najveći domaći sajt za zapošljavanje Poslovi Infostud i vodeći sajt za zapošljavanje IT kandidata u Srbiji Helloworld.rs.

Priznanja VRH Poslodavac 2021. uručile su Tamara Prodanović, koordinator sajta HelloWorld.rs i Sonja Ćetković, direktorka grupacije sajtova Poslovi Infostud.

"Sve kompanije koje su učestvovale u ovom istraživanju su kompanije koje su osvestile da je izuzetno važno da čuju feedback. Mislim da je to jedan i te kako bitan trenutak koji se dešava kod nas na tržištu. Spremniji smo nego ranije da čujemo šta nije dobro, šta je dobro i kako možemo biti bolji, o čemu svedoči i rastuće interesovanje poslodavaca za ovo naše istraživanje", rekla je Sonja Ćetković.

Ona je naglasila da velika potražnja za IT kadrom govori o tome da će se do njih sve teže dolaziti, jer ponuda u velikoj meri prevazilazi potražnju.

"I sada kada potražnja ponovo raste, to ukazuje da će konkurencija među kompanijama biti sve jača u kontekstu toga da privuku one poželjne i najbolje kandidate, a za to svakako treba biti poželjan poslodavac", istakla je Sonja Ćetković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Svet

Uvode još jedan porez: "Preterujete..."

U Nemačkoj će se uvesti porez na skupljanje povratne ambalaže. Tako više mnogi ne mogu da skupljaju flaše i limenke do mile volje i da ih vraćaju za novac, a da ništa od toga ne moraju dodatno da plate.

9:08

7.5.2024.

1 d

Podeli: