Apps 2

08.05.2024.

20:45

Još jedna aplikacija "vreba" TikTok: Daju pogodnosti ako se pređe kod njih

TikTok se suočava sa potencijalnom zabranom u SAD, a to pokušavaju da iskoriste druge platforme kako bi privukle influensere i, naravno, njihove fanove.

Izvor: B92, Engadget

Još jedna aplikacija "vreba" TikTok: Daju pogodnosti ako se pređe kod njih
Shutterstock/Sergei Elagin

Podeli:

Među ovim platformama je i Substack, koji služi kao "centrala" za deljenje newsletter-a, a najavio je da će formirati "studio za kreatore", koji će im nuditi besplatnu promociju i druge usluge ako svoje TikTok kanale pretvore u u Substack zajednice.

Ovo je deo plana kompanije da proširi svoje aktivnosti van tekstualnih newsletter-a, a kako kažu, "ne uvode ovaj podsticaj zbog TikTok naloga, već da bi se našla zamena za sve druge platforme zasnovane na oglasima, koje su nepouzdani partneri kreatorima".

Nije sasvim jasno kako Substack namerava da stvori bolje okruženje za kreatore od postojećeg, a za sada nameravaju da "regrutuju" desetak TikTok influensera, koji će dobiti PR usluge i pomoć pri kreiranju sadržaja.

Oni koji budu u ovom programu, kaže Substack, i dalje će moći da objavljuju na drugim društvenim mrežama, ali bi ovo trebalo da bude njihov prvi izbor i "mesto za premijum sadržaj". 

Substack nije ni prva ni poslednja platforma koja će pokušati da iskoristi neizvesnost u vezi sa sudbinom TikToka u SAD - YouTube i Instagram već čekaju "kao zapete puške", a imaju i bolju početnu poziciju.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

11 h

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

16 h

Podeli: