Nastavlja se rušenje nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu

Beograd -- Republička građevinska inspekcija obaveštena je danas da je investitorka bespravno izgrađenog objekta na Pančićevom vrhu nastavila radove na uklanjanju objekta.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture
Foto: Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture

Objekat još nije srušen u potpunosti, a radovi su danas nastavljeni nakon što je prethodno u avgustu investitorka Snežana Mitković obavestila inspekciju da zbog zdravstvene situacije sa COVID-19 i kućne samoizolacije nisu bili u situaciji da nastave izvršenje rešenja republičkog građevinskog inspektora.

Za bespravno izgrađeni objekat na Pančićevom vrhu investitorke Snežane Mitković republička građevinska inspekcija ovog ministarstva sprovela je kompletan upravni postupak i donela rešenja o rušenju.

S obzirom na to da troškovi uklanjanja objekta na kraju uvek padaju na izvršenika, ne čudi što je izvršenik odlučio da sam o svom trošku izvrši rešenje inspektora, saopšteno je iz Ministarstva građevine, saobraćaja i infratsrukture.

U slučaju da izvršenik sam ne izvede radove na uklanjanju, kako je naloženo rešenjem republičkog građevinskog inspektora, nadležna inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sprovešće izvršenje prinudnim putem, angažovanjem privrednog društva, odnosno drugog pravnog lica, a troškovi rušenja biće naplaćeni od izvršenika. Ovaj objekat inače je uvršten u Program uklanjanja objekata, a troškovi uklanjanja objekata izvršenika su procenjeni na 26,3 miliona dinara (bez PDV-a).

Za bespravnu gradnju, nastavak bespravne gradnje, falsifikovanje – lažne prijave za legalizaciju objekta, protiv investitorke Snežane Mitković inspekcija Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture podnela je više krivičnih prijava, kao i krivične prijave protiv NN lica iz OU Brus, predsednika opštine, sa optužbom da je naredio NN licu da izvrši falsifikovanje službene isprave, kao i protiv direktora JP „Skijališta“ zato što je dozvolio priključenje objekta koji je izgrađen bez građevinske dozvole na elektroenergetsku mrežu i tehničku vodu JP "Skijališta Srbije", saopšteno je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 172 idi na stranu