Koliko je novca potrebno za doček Nove godine? VIDEO

I dok je za neke novogodišnja noć kao i svaka druga, za neke druge je to razlog da časte sebe i potroše malo više nego inače.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 31.12.2019.

19:00

Koliko je novca potrebno za doček Nove godine? VIDEO
Foto: Prva TV

Ponuda za doček u Beogradu ima za svakoga, a Prva TV je istraživala koliko košta provod u "najluđoj" noći.

O Beogradu se govori kao o gradu u kom je najbolji provod. Možda je to razlog što je poslednjeg dana u godini na ulicama glavnog grada najviše stranaca.

U zavisnosti od toga kako želite i gde da provedete novogodišnje veče - cene variraju pa su tako gosti svoje mesto u restoranima domaće kuhinje za piće, hranu i muziku, u dinarskoj protivrednosti plaćali od 30 do 80 evra.

Za one koji najluđu noć žele da provedu u nekom od prestoničkih barova i klubova i da ulazak u Novu godinu dočekaju uz pogled na reku morali su da odvoje i do 75 evra.

Dame ipak malo više troše, jer gde je izlazak tu je i nova garderoba, sređeni nokti, šminka ali i frizura. Novogodišnji popusti svakako pogoduju pa se tako haljina može naći od 2000 dinara, a kozmetičari i frizeri su na strani mušterija pa svoje cene ne podižu za poslednji dan u godini. Najveći strah nežnijeg pola svakako je ne zakazati na vreme.

Kada se sve sabere, za doček se potroši oko 13.000 dinara, mada je i to individualno, jer svako po svom džepu bira na šta i koliko troši. Statistika ipak pokazuje da u decembru trošimo više nego prethodnih meseci, pa otuda i šala da smo decembarsku platu potrošili i pre nego što je legla.

Možda nam se zato i čini da januar najduže traje.

Više u video-prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: