Turkiš erlajns zvanični avio-prevoznik Beogradskog maratona u 2020.

Beograd -- Beogradski maraton i Tukiš erlajns potpisali su ugovor po kome je ova avio-kompanija postala zvaničan avio-prevoznik ovog sportskog takmičenja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE, ERDEM SAHIN
Foto: EPA-EFE, ERDEM SAHIN

Generalni direktor predstavništva Turkiš erlajnsa u Beogradu Mehmet Alagoz izjavio je da su svi u kompaniji veoma srećni što su postali zvanični avio-prevoznik Beogradskog maratona, kojeg je opisao kao jednog od najvećih međunarodnih sportskih događaja u Srbiji.

"Kao avio-kompanija koja leti u više zemalja nego ijedna druga, Turkiš erlajns nudi mogućnost ljubiteljima sporta sa 317 destinacija i 126 zemalja iz svoje mreže da dođu u Beograd i učestvuju u ovom velikom događaju. Mi verujemo da će ova akcija doprineti i našim naporima da dovedemo još više turista u Srbiju", rekao je Alagoz.

Direktor Beogradskog maratona Dejan Nikolić veruje da će ovom saradnjom, uz posebne pogodnosti, omogućiti dolazak više trkača na narednom Beogradskom maratonu.

Turkiš erlajns je godinama jedna od najboljih svetskih avio-kompanija, koja leti u veći broj zemalja od bilo koje druge avio-kompanije, dobitnik je mnogobrojnih svetskih nagrada u avioindustriji i mi, ovom prilikom, želimo da izrazimo veliko zadovoljstvo što smo postali partneri na zajedničkom zadatku da Beogradski maraton učinimo pristupačnijim mnogobrojnoj trkačkoj populaciji iz celog sveta", poručio je Nikolić.

On je i podsetio da je na ovogodišnjem 32. Beogradskom maratonu srušen rekord od preko 3.000 stranih učesnika i gostiju iz 70 zemalja sveta. Sledeći Beogradski maraton, 33. po redu, biće održan 26. aprila 2020. godine.

strana 1 od 181 idi na stranu