Gradi se još jedan pristan: Srbija nedovoljno koristi turistički potencijal Dunava

Beograd -- Ministar turizma Rasim Ljajić najavio je da će naredne godine biti izgrađen još jedan međunarodni pristan za kruzere na Dunavu, u Zemunu.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Depositphotos/Violin
Foto: Depositphotos/Violin

Takođe će biti izgrađeno još pet pontona na Dunavu i njegovoj pritoci Savi.

"To su početni koraci koji će Dunav, u delu koji protiče kroz Srbiju, učiniti mnogo većom turističkom atrakcijom nego do sada", kazao je Lajić na konferenciji za novinare navodeći da se planira i nastavak rekonstrukcija tvrđava na Dunavu, kao i dodatno ulaganje u arheološke lokalitete.

On je kazao da Dunav kroz Srbiju, sa sedam tvrđava, dva nacionalna parka i dva najveća grada u državi Beogradom i Novim Sadom, ima idealne uslove za razvoj turizma.

"Dunav, koji je najpopularnija reka na svetu, više i od Nila i od Misisipija, za rečni kruzerski turizam, u Srbiji je još nedovoljno iskorišćen potencijal, ali ćemo se truditi se da to nadomestimo projektima koje planiramo", rekao je Ljajić. Istakao je da je rekonstrukcija tvrđave Golubac pokazala da se takve investicije isplate, jer je za šest meseci imala veći broj poseta nego za čitavu prošlu godinu, a udvostručen je i broj kruzera koji su pristajali u Golupcu.

strana 1 od 193 idi na stranu