"Kako od Vojvodine napraviti obećanu zemlju"

Novi Sad -- Predsednik pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je da su privredno-ekonomski pokazatelji u Vojvodini pozitivni.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

On je kazao da je pred vladom na čijem je čelu još dosta posla kako bi svim građanima obezbedila bolji životni standard.

"U 2019. godini još mnogo izazova i posla je pred nama, a mi ćemo nastaviti naporno da radimo, kako bismo išli u korak sa dobrim rezultatima i ekonomskim pokazateljima koji se beleže proteklih godina", rekao je Mirović na otvaranju konferencije "Vojvodina u 2019" u Skupštini Vojvodine.

Osvrnuvši se na 2016. godinu, kada je došao na čelo pokrajinske vlade, on je rekao da je veći deo programa koji je tada zacrtan i ostvaren, pre svega zahvaljujući političkoj stabilnosti i saradnji sa Vladom Srbije.

"U ovoj godini intenzivnije ćemo raditi na rešavanju pitanja ekologije i zaštite životne sredine, a veliki korak u tom pravcu je izgradnja prečistača otpadnih voda u četiri lokalne samouprave u Vojvodini", naveo je Mirović.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor rekao je da na nivou cele Srbije "imamo dobre pokazatelje".

"Neophodno je da takav ambijent zadržimo, stoga očekujem i da današnja konferencija donese predloge i korisne diskusije o tome kako nastaviti tim pravcem u budućnosti i kako od Vojvodine napraviti obećanu zemlju", kazao je Pastor.

strana 1 od 269 idi na stranu