BG: Zbogom "Šećerani", niče niz novih objekata

Na prostoru stare fabrike šećera na Čukarici biti napravljen čitav niz objekata za kulturu, IT industriju, kreativnu industriju.

Srbija

Izvor: B92

Ponedeljak, 15.10.2018.

18:03

BG: Zbogom
Foto: Thinkstock

To je najavio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

"Vlada Srbije i Grad Beograd će u narednom periodu otkupiti 'Šećeranu' i mi ćemo sve objekte koji se nalaze na tom prostoru obnoviti i napraviti čitav niz objekata za kulturu, IT industriju, kreatvnu industriju", naveo je on na konferenciji u Starom dvoru na kojoj je najavljena manifestacija "Dani slobode".

U okviru te manifestacije, kojom će biti obeleženo 74 godine od oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu i 100 godina od oslobođenja Beograda u Prvom svetskom ratu, biće održan niz programa.

Jedan od njih je da će 19. oktobra, u staroj fabrici šećera na Čukarici, biti održana multimedijalna predstava koja će na autentičan način prikazati borbe i ratna dešavanja.

Vesić je najavio i da će izmene Zakona o ozakonjenju omogućiti Beogradu da se brže i lakše izbori sa bespravnom gradnjom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: