Rusi sređuju srpske pruge, niče i novi centar

U Srbiji sve što se radi na železnici, radi se po evropskim standardima, bilo da je reč o modernizaciji ili održavanju pruga.

Srbija

Izvor: B92

Četvrtak, 27.09.2018.

18:14

Rusi sređuju srpske pruge, niče i novi centar
Foto: Thinkstock

To je istakla ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović koja je razgovarala sa generalnim direktorom Ruskih železnica (RŽD internešenel) Sergejom Pavlovim o realizaciji projekata koji se finansiraju iz ruskog kredita za modernizaciju železnice i potencijalnim novim projektima, saopšteno je posle sastanka.

"U Srbiji sve što se radi na železnici, radi se po evropskim standardima, bilo da je reč o modernizaciji ili održavanju pruga, i RŽD je to i do sada poštovao. Zato želimo da razgovaramo i o novim projektima, kao što su izgradnja novog dispečerskog centra na železnici, nastavak rekonstrukcije pruge Beograd-Bar, kao i pruge Niš-Preševo", rekla je Mihajlović.

Razgovarano je i o održavanju deonica na čijoj modernizaciji je radila kompanija RŽD, kao i o aktuelnim radovima na modernizaciji i rekonstrukciji pruge Stara Pazova-Novi Sad.

"Projekat rekonstrukcije i modernizacije pruge Stara Pazova-Novi Sad odvija se veoma dobro, a pored ruskih izvođača, radi i velikih broj srpskih preduzeća", rekao je Pavlov, saopštilo je Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: