Dafar iz Srbije "oblači" vozila, uveo i prečistač

Pušten je u rad prečistač otpadnih voda u kompaniji "Dafar" u Zrenjaninu, čiju je izgradnju pomogla Pokrajinska vlada sa 36 miliona dinara.

Srbija

Izvor: B92

Utorak, 16.01.2018.

14:50

Dafar iz Srbije
(Foto: Thinkstock)

Navodeći da je "Dafar" jedna sjajna izvozno orijentisana kompanija, koja proizvodi elemente od kože i izvozi ih za najpoznatije svetske proizvođače u oblasti automobiske industrije i drugim oblastima gde se koža koristi, pokrajinski premijer Igor Mirović je rekao da ulaganjem u tu kompaniju pokrajinska vlada pokazuje glavne elemente politike koju vodi, ona se sastoji u pomoći domaćim kompanijama koje učestvuju u izvozu.

U tom je mislu pomenuo da je izvoz severne Pokrajine u proteklih godinu dana porasta za 20 odsto. Napomenuo je da "Dafar" zapošljava više od 110 ljudi, te da se razvija i posluje na mestu gde je nekada takodje bila kožara, koja je propala.

Kako je primetio, Grad Zrenjanin se brzo razvija, a osim kompanija koje zapošljavaju veliki broj ljudi, sve je više malih preduzeća, koja svojim poslovanjem dokazuju da mogu da pariraju mnogo većim kompanijama na tržištu.

"Mi ćemo u Zrenjaninu i u ovoj godini investirati značajna sredstva ne samo u privredni, već i u komunalni razvoj i razvoj infrastrukture. Očekujem da do kraja nedelje Grad Zrenjanin konkuriše sa svojim važnim projektima. Ono što je sasvim siguro, to je da ćemo raditi na rekonstrukciji stadiona u tom gradu u punom obimu i nadam se da ćemo i kroz druge projekte pokazati ljudima ciljeve naše politike, a to je okupljanje nacionalnog, regionalnog i lokalnog nivoa oko projekata", rekao je Mirović.

Predsednik kompanije "Dafar" Zoran Galović ocenio je saradnju Pokrajinske vlade i njegove kompanije kao odličan primer podsticanja domaće proizvodnje, a puštanje u rad prečistača otpadnih voda je, kako kaže, dalo novu šansu za proširenje kapaciteta kožare u narednim godinama.

On je pomenuo da je plan "Dafara" da do 2020. podigne proizvodnju i izvoz za 50 odsto u odnosu na 2017. godinu. Mirović je zaključio da će Pokrajinska vlada nastaviti da pruža podršku srednjim i malim preduzećima koje podižu kvalitet pivrednog života u čitavoj Srbiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: