"NBGD srpski Volstrit, da naši budu milioneri"

Novi Beograd treba da bude najveći finansijski centar Jugoistočne Evrope, srpski Volstrit, gde će sve banke i fondovi doći.

Srbija

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 18.12.2017.

18:54

Foto: Thinkstock

To je izjavio Dragomir J.Karić, zamenik predsednika Pokreta Snaga Srbije - Bogoljub Karić, na tribini tog pokreta u sali opštine Stari grad u Beogradu.

Kako se navodi u saopštenju tog pokreta, Karić je govorio o ekonomskom razvoju Srbije i grada Beograda, kao i zapošljavanju ljudi.

On je naglasio da, zahvaljujući predsedniku Aleksandru Vučiću, Srbija danas pruža najveće garancije za ulaganje i predstavlja najjače partnere Jugoistočne Evrope za strane investicije, od Kine, Indije, Amerike, Evropske Unije do velike Rusije.

"Niko bolje to ne zna i ne može od nas koji već 50 godina, pet punih decenija, kako smo krenuli iz Peći s prvom privatnom fabrikom i u Sovjetskom Savezu i u velikoj Kini, radimo danas i ostvarujemo neviđene uspehe u svetu", rekao je Karić.

Kako je dodao, Srbija je svuda cenjena i i poštovana, i u svim državama su joj vrata otvorena.

"Želimo da svoje iskustvo i svoje znanje prenesemo našim ljudima u Srbiji, nećemo da naše ljude uče kako se seje salata, proizvodi voće, povrće, već to naši ljudi najbolje znaju. Na našoj zemlji srpskoj naši treba da postanu milioneri i da proizvode sve to", poručio je Karić.

Prema njegovim rečima, ako Holandija može milijarde da zaradi od proizvodnje cveća i lala, može i Srbija da zarađuje milijarde od proizvodnje voća i povrća, ne samo u Srbiji, već u celom svetu.

On se založio za to da država obezbedi farmerima bolje uslove i beskamatne kredite sa jedan odsto na 30 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Svet

Sledi zabrana: Nova pravila za iznajmljivanje stana

Američka digitalna platforma za iznajmljivanje smeštaja Airbnb saopštila je da će do kraja sledećeg meseca zabraniti upotrebu unutrašnjih sigurnosnih kamera u zajedničkim prostorima smeštajnih objekata širom sveta.

8:21

12.3.2024.

7 d

Podeli: