Padaju cene rominga - potpisuju Srbija i Bugarska

Beograd -- Bugarska i Srbija će potpisati sporazum o smanjenju naknada za roming, izjavio je bugarski premijer Bojko Borisov posle sastanka sa srpskom koleginiciom.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Borisov i premijerka Srbije Ana Brnabić su razgovarali na marginama međunarodne konferencije "Jače regionalne integracije na Balkanu", na kojoj učestvuju zvaničnici iz Tirane, Sarajeva, Prištine, Skoplja i Podgorice, navodi Nezavisna balkanska novinska agencija na svom sajtu (www.balkaneu.com).

Vlada Bugarske odobrila je nacrt Memoranduma razumevanja između nadležnih ministarstava Bugarske i Srbije o smanjenju međunarodnih tarifa za telekomunikacione usluge, a sporazum će biti potpisan, kako je navedeno, tokom naredna dva dana.

Srbija je druga zemlja zapadnog Balkana koja će usvojiti takav sporazum. Sofija i Soplje su pre manje od mesec dana potpisali sporazum o smanjenju naknada za roming, piše agencija.

Vlada Srbije je saopštila da su premijeri Srbije i Bugarske razgovarali su u Sofiji o jačanju bilateralnih odnosa, unapređenju ekonomije i predsedavanju Bugarske Evropskom unijom naredne godine.

Premijeri Srbije i Bugarske izrazili su zadovoljstvo što će Beograd krajem nedelje biti domaćin kvadrilateralnog sastanka predsednika Srbije sa premijerima Bugarske, Grčke i Rumunije.

Borisov je rekao u razgovoru sa Anom Brnabić da će razvoj infrastrukturnih projekata Bugarske i Srbije doprineti povezivanju celog regiona, navodi balkaneu.com.

Briselski portal EurAktiv preneo je u sredu da će evropska komesarka zadužena za digitalnu politiku Marija Gabrijel objaviti na samitu u Bugarskoj u maju iduće godine plan za ukidanje rominga izmedju EU i zemalja Zapadnog Balkana.

Gabrijel je rekla da će predstaviti detaljan set mera na sastanku o proširenju zabrane naplate rominga u EU na Srbiju, Makedoniju, Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu i da na tome trenutno rade pravni savetnici Evropske komisije

Bugarska, koja 1. januara preuzima šestomesečno rotirajuće predsedavanje EU, 17. maja 2018. biće domaćin samita EU-Zapadni Balkan u Sofiji.

Vesti

strana 1 od 284 idi na stranu