Novi vlasnik "potapa" Energoprojekt?

Energoprojekt ima pad akcija od kako je većinski vlasnik postao direktor firme ,,Napred razvoj" Dobrosav Bojović.

Srbija

Izvor: B92

Sreda, 29.11.2017.

17:58

Novi vlasnik
Foto: Thinkstock

Dok iz Vlade poručuju da su zadovoljni, u Energoprojektu za O2 kažu da znaju kako da se vrate na pravi put.

Šta se to zbiva u srpskom građevinskom gigantu? Direktor firme Napred razvoj Dobrosav Bojović, koji je optuživan da je uništio nekoliko građevinskih firmi, kupovinom akcija postao je većinski vlasnik Energoprojekta. Od tada, akcije na berzi u naglom su padu

"Akcije su pale oko 20 odsto. Država je u gubitku sa vlasništvom od 33 odsto oko milijardu dinara", kaže Predrag Jeremić sa portala Embargo.rs.

Potvrdu ove informacije dobili smo i od pomoćnika novog direktora. Kaže da je pad akcija očekivan posle višemesečne drame oko preuzimanja.

"Rast je trajao pet godina dok nije došlo do preuzimanja Napred razvoja, Ukupno su pale sa 42 odsto na 14 odsto pa je i interes investitora pao, manja je ponuda i manje je interesovanje", objasnio je Bogdan Uzelac.

Uprkos tome, ministarka građevinarstva je zadovoljna saradnjom sa novim rukovodstvom. Inače, država je i dalje manjinski vlasnik firme sa 33 odsto akcija

"To je ekipa ljudi i inženjera koja potpuno drugačije funkcioniše. Mi smo u jednom trenutku imali zastoj na gradilištu i sada toga više nema", objasnila je ministarka građevinarstva Zorana Mihajlović.

Dok Mihajlovićeva podseća da je kompanija angažovana kao podizvođač na dve deonice Koridora 11, iz Energoprojekta šalju obećanje investitorima

"Za 2018. planiramo da će nam prihodi biti kao i ranije, to je preko 320 miliona evra i dobit oko 3,5 odsto", tvrdi Uzelac.

Dok su akcije padale, u Energoprojektu su, tvrde, ugovorili poslove u vrednosti od oko 75 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: